Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.03.2010.
16:59
Vestionline A

Milić: Možemo da igramo sa Španijom

Najbolje rukometašice Srbije, okupile su se u četvrtaku hotelu "Srbija" u Beogradu, odakle kreću put Zaječara, gde će 31. marta odigrati meč sa Španijom u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Norveškoj i Danskoj,

Četiri dana kasnije naše rukometašice (4. april), će u Estela Navari, igrati revanš sa istim protivnikom. Tim povodom, medijima su se obratili potpredsednica UO RSS, Milena Delić, selektor, Duško Milić i igračica, Milena Delić, naša rukometašica, tim povodom rekla je da „igramo protiv najjačeg protivnika u našoj grupi“.


"Devojkama je u podsvesti ova utakmica bila od početka kvalifikacija, budući da su je pominjali, odmah nakon utakmice sa Turskom. Izražavale su želju i nestrpljenje da do tog susreta što pre dođe. Nažalost, ostali smo bez dve važne igračice, Lekić i Rajović. Strahovali smo za Sanju Damnjanović, ali se ona oporavila. Verujem da će ostale devojke borbenošću i željom nadoknaditi sve naše nedostatke. Posle utakmice u Zaječaru vraćamo se u Beograd, a dan kasnije, dakle, drugog aprila, putujemo za Španiju", rekla je Milena Delić.


Duenas: Srbija je jaka

 

Selektor ženske rukometne reprezentacije Španije Horhe Duenas kaže da očekuje teške mečeve sa Srbijom.


"Srbija je veoma jaka i neće nam biti ni malo lako. Srbija je u usponu i sposobna je da napravi dobar rezultat. Veoma je važno da osvojimo bodove kod kuće. Ako ih pobedimo u oba meča obezbedićemo plasman na Evropsko prvenstvo. Ako ne, moramo ići na pobedu u Turskoj i zato nam je veoma važno da dobijemo veliku podršku javnosti i publike ovde. Mislim da smo odabrali idealno mesto za utakmicu kada smo odlučili da se igra u Estelji".

Selektor, Duško Milić, je u ime reprezentacije obećao da "ćemo se boriti svih 60 minuta".


"Daćemo sve od sebe da i u ovakvim okolnostima napravimo jedno iznenađenje. Znate svi o kakvoj se reprezentaciji radi. Španija je ušla u krem svetskog rukometa, druga u Evropi, treća na svetu. Imam ekipu koja želi da igra, da se bori i 60 minuta može protiv svakog da igra. Nama bi mnogo lakše bilo, da smo kompletni. O tome je suvišno pričati.

Naš cilj je da u ovih pet dana da se shvatimo kakva je situacija i damo maksimum. Cilj je igrati pošteno. Pod tim podrazumevam, hrabro da odigramo. Krenuli smo dobrim putem ove dve utakmice i nemamo razloga ni za kakvu vrstu straha. Ako nemamo pravo da potcenimo Grčku, onda nemamo pravo ni da precenjujemo Španiju. Znam koliko ova ekipa može. Atmosfera je odlična. Mislim da možemo da igramo sa njima", rekao je Milić.

Dijana Števin, desni bek Kikinde, ne krije zadovoljstvo što je u reprezentaciji, nestrpljivo očekuje dvoboje sa Špankinjama i ističe da je glavni adut Srbije u ovim kvalifikacijama - "dišu kao jedna"!
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online