Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.12.2013.
23:30
Beta A

Srpske rukometašice: Strpljivo protiv Norveške

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je danas da njen tim mora da igra strpljivo protiv Norveške u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, kao i da se nada da ekipa nije previše umorna.

 Andrea Lekić
 

"Nadam se da nas sinoćnja utakmica protiv Koreje nije iscrpela. Sutra nas očekuje izuzetno dominantna ekipa protiv koje moramo da odigramo strpljivo u napadu i dobro u odbrani. Cela ekipa veruje u pobedu. Znamo da će biti teško, ali smo spremne za boj", rekla je Lekićeva.

Srbija se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni sastaje sa Norveškom u četvrfinalu Svetskog prvenstva, pošto je juče pobedila Južnu Koreju sa 28:27, a pobednički gol je postignut u poslednjoj sekundi. Norveška je, sa druge strane, igrala prilično dominantno do sada, a tokom prvenstva je u grupi igrala sa drugom, a nekad i trećom postavom.

"Oni imaju nekoliko iskusnih igračica i šest debitanata, ali imaju sistem koji traje već nekoliko godina. Karika koja sutra može da presudi meč je Nora Mork. Nju, kao i pivota Hajdi Lunde, moramo u potpunosti da zaustavimo. Nadam se da je njhovim dobrim rezultatima došao kraj jer su poslednjih 15-16 godina osvojile sve što se moglo osvojiti", rekla je Lekić. 

On je dodala da Srbija može da pobedi branioca titule i najbolju ekipu u ženskom rukometu.

"Naše cele karijere ulaze u ovu jednu utakmicu, sav trud i treninzi koji smo imali će se pokazati sutra na terenu. Uvek može bolje i mora bolje nego juče", istakla je Andrea Lekić.

Najiskusnija u timu Jelena Erić je rekla da ekipa mora da igra smirenije nego do sada.

"Moramo da odigramo malo smirenije nego što smo igrale do sada, da im ne dozvolimo da steknu osetniju prednost, i da u suprotnom odigramo koncentrisano. Oni igraju pravi evropski rukomet, što za nas nije nikakva nepoznanica i sa te strane možemo da odigramo rasterećenije nego što smo igrali protiv Koreje", rekla je Erićeva. 

Ona obično ne igra napad, ali je juče uhvatila loptu i u poslednjoj sekundi postigla svoj prvi gol na utakmici.

"Taj gol je samo jedan deo onoga što je ekipa uradila tokom celog meča. Ispalo je da ja budem odlučujući faktor...U glavi sam mislila da je ostalo još nekoliko sekundi do kraja. Krenuli smo sa centra i znala sam da moramo brzo da završimo akciju. Čula sam kako mi Ceca (krilo Svetlana Ognjenović) govori 'šutni' i, eto, to se i dogodilo i samo sam videla kako svi počinju da skaču i da mi čestitaju", rekla je Erićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online