Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.05.2013.
13:54
Rukometni savez Srbije A

Srbi hoće na krov Evrope

Finalni turnir EHF Lige šampiona u Kelnu biće odigran 1. i 2. juna, a Srbija će imati četiri predstavnika - Momira Ilića i Marka Vujina u Kilu, Stefana Terzića u HSV-u i Rastka Stojkovića u ekipi Vive Targi Kjelce.

Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić
 

Šampion Nemačke i branilac titule EHF Lige šampiona u Kelnu, nemački Kil, želi četvrti trofej, a to bi bio i treći pehar iz najvažnijeg klupskog takmičenja za kapitena srpske reprezentacije, Momira Ilića: 

“Kada igraš u Kilu, ambicije su ti uvek najveće moguće. Stižemo u Keln da osvojimo titulu. Poznajemo se dobro sa igračima Hamburga, uvek su to teške utakmice. Mislim da će nam biti daleko teže nego prošle godine. Moraćemo da odigramo na najvišem mogućem nivou kako bi došli do pehara”, rekao je Momir Ilić, budući igrač mađarskog Vesprema, koji je u prethodne četiri sezone u dresu Kila dao tačno 1010 golova.

Osvajanjem pehara u Kelnu, Momir Ilić bi postao jedini srpski igrač kome je pošlo za rukom da osvoji Ligu šampiona tri puta.

Ilićev saigrač i reprezentativac Srbije, Marko Vujin, prvi put učestvuje na F4 turniru. Bio je najefikasniji igrač Kila u četvrtfinalnim mečevima, a imaće priliku da svoje umeće pokaže i tokom vikenda:

"Svakako da je učestvovanje Kila na F4 velika stvar, ali u neku ruku i očekivana s obzirom na to da Kil brani titulu prvaka Evrope. Osećaj je veoma lep, ali obavezuje da moramo maksimalno da odradimo F4. Svi smo motivisani i jedva čekamo da počne. Zadovoljan sam igrom koju pružam i osećam napredak u mnogim segmentima. Posebno me raduje sistem igre jer mi veoma odgovara i način na koji trener Gislason izvlači maksimum iz svakog igrača. Kil sigurno dolazi kao jedan od favorita, ali to moramo dokazati i na terenu. Fantastične ekipe su na F4 i biće jako teško, ali smo spremni za najteže zadatke“, zaključio je Marko Vujin.

Stefan Terzić (1994), desni bek nemačkog HSV-a, poneće titulu i najmlađeg učesnika spektakla svetskih razmera. Njegov tim će pokušati da se domogne najvrednijeg trofeja u klupskom rukometu, a na tom putu ga u polufinalu čeka branilac titule - Kil: 

“Nemačko polufinale će sigurno biti neizvesno, kao i svaki put ove sezone. U subotu će se igrati kao da sutra ne postoji. Imamo podjednake šanse. Kil je fizički jači, ali mi smo taktički bolji. Oni imaju po dva vrhunska igrača na svakoj poziciji, ali na nama je da damo maksimum i pokušamo da iznenadimo”, rekao je Stefan Terzić. 

On je dodao i sledeće: 

“Ova sezona je bila neverovatno iskustvo za mene. Stekao sam mnogo prijatelja iz sveta rukometa. I to kakvih. Dobio sam puno saveta od najvećih igrača, video kako funkcioniše vrhunski rukomet, kako žive vrhunski profesionalci. Kada sve saberem, verujem da nisam daleko od tog nivoa i da ću uskoro moći da igram ravnopravno sa svim tim momcima. Već u svojoj prvoj sezoni u inostranstvu plasirali smo se na F4. Osećaj je neverovatan. Prošle godine sam bio u Kelnu u ulozi gledaoca i pričao o tome šta bih dao da igram na F4, a već ove godine ću biti na terenu", rekao je Terzić, mladi kadetski reprezentativac Srbije.

U polufinalu, u subotu 1. juna, sastaće se Vive Targi Kjelce - Barselona i Kil - HSV.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online