Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.05.2013.
13:26
Vesti A

Ne odričem se Srbije

"Prelaskom u Vesprem biću pod manjim pritiskom i odmorniji dolaziti na pripreme našeg nacionalnog tima, normalno ako me novi selektor bude pozvao", kazao je kapiten "orlova" Momir Ilić.

Želi evropsku klupsku titulu - Momir Ilić

Kapiten srpske reprezentacije, Momir Ilić (32), ima ovih dana dvostruki razlog za zadovoljstvo. Prvi je plasman njegovog Kila na završni turnir Lige šampiona u Kelnu, 1. i 2. juna, gde će Ilić pokušati da postane prvi srpski internacionalac sa tri pehara najkvalitetnijeg evropskog takmičenja u karijeri.

Drugi je potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora sa mađarskim šampionom, MKB Vespremom, gde će se Moša preseliti narednog leta.


Do pre par godina, trofeji su ih zaobilazili, a onda je krenula serija.

"Želeo sam za početak da osvojim jednu evropsku titulu, a zatim sve krene po nekom redu, želiš više i više. Prošle godine smo imali fenomenalnu sezonu bez poraza. Ova sezona, poslednja u Kilu, za mene je vrhunac karijere. Voleo bih da odem sa tri titule. Biće teško, tu su Barselona, HSV i Kelce. Trofej u Kelnu bio bi za mene neverovatan kraj bundesligaškog dela karijere".


Protekla dva vikenda bili ste u specifičnoj situaciji. Igrali ste protiv budućeg kluba?
"Dosta sam bio uzbuđen, jer situacija jeste bila specifična. Srećan sam što sam se dogovorio sa Vespremom. To je odlična ekipa, pravi rukometni grad sa odličnim navijačima. Imaću svoju ulogu u timu trenera Ortege. Sve karte bacaju na Ligu šampiona i verujem da ću sledeće godine ponovo igrati u Kelnu, ali tada sa Vespremom.


Posle sedam godina napuštate Bundesligu, najkvalitetniju ligu na svetu. Ovo će biti nova faza u karijeri sa manje pritiska i opterećenja?
"Želeo sam da pređem u tim koji ima vrhunske ambicije, koji želi trofeje. To je praktično bio prvi uslov, pošto sam odlučio da napustim Kil. Sa Kilom su te ambicije uvek bile izražene, Kil je veličina, najveći klub na svetu. Četiri prelepe godine sam proveo ovde, osvojio puno trofeja i to je za jednog sportistu vrhunac karijere. Isto tako, Vesprem je odličan klub sa velikim ambicijama. Želja mi je da napravimo neki dobar rezultat i daću sve od sebe da tako bude".


To više nije mađarski Vesprem, već ozbiljan sastav internacionalaca, od kojih neki i znaju kako se osvaja Liga šampiona.
"Ekipa je odlična, ima vrhunski kvalitet, biće interesantno videti koliko možemo zajedno".


Reklo bi se da će odlaskom iz najzahtevnije lige na svetu, profitirati i reprezentacija Srbije, s obzirom na to da ćete biti svežiji i odmorniji?
"To je još jedan razlog zbog koga sam se odlučio za odlazak iz Nemačke. Bundesliga zahteva dosta napora, dugih putovanja, uzima dosta snage i energije. Mađarska liga je dosta slabija, ali je za mene to dobro. U ovim godinama, Vesprem je pravi izbor. Biće lakših utakmica i više slobodnog vremena, uz fokus na Ligi šampiona. Biću svežiji za reprezentaciju. Biću tu da pomognem koliko mogu. Bilo je situacija u prošlosti kada nisam mogao da dam više, jer sam bio iscrpljen. To se vidi po igračima iz Bundeslige. Dosta su potrošeni. Prelazak u Vesprem biće pozitivna stvar".


To znači da nema opraštanja od reprezentacije?
"Teško je sada reći. Sve zavisi i od novog selektora, da li mu budem bio potreban, ako me bude imao u planovima. Kao što sam i ranije govorio - ne mogu Srbiji da kažem ne", zaključuje kapiten naše reprezentacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online