Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.01.2013.
23:30
Beta A

Vuković: Hteo sam da budu zadovoljene sujete

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je večeras u Saragosi da nije on samostalno odlučio o načinu igre u završnici meča sa Slovenijom, već da je prihvatio sugestije najiskusnijih igrača.

Poslušao igrače i pogrešio - Veselin Vuković

Srbija je večeras u Saragosi izgubila od Slovenije sa 31:33 (16:19), u poslednjem petom kolu takmičenja u Grupi C i zauzela treće mesto, pa će u osmini finala igrati sa drugoplasiranom ekipom iz Grupe D - domaćinom Španijom.

"Odigrali smo jedno loše poluvreme, pre svega u odbrani. Najcrnje je bilo to što su najiskusniji igrači padali u odbrani. Dogovorili smo se na poluvremenu da uđemo sa rotacijama u taj centralni blok i dosta smo popravili odbranu, stekli samopouzdanje u napadu. Mislim da je Uroš Mitrović pokrenuo naše bekove", rekao je Vuković novinarima posle meča.

On je podsetio da je njegova ekipa u 54. minutu imala prednost od 31:28.

"Najcrnje od svega je što sam od tima dobio signal da najiskusniji igrači budu na terenu u tom trenutku. To nije bila moja ideja. 'Ispoštovao' sam ekipu i desilo se to što se desilo", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, ideja je bila da iskusni igrači reše problem sa odbranom "pet plus jedan".

"Hteo sam da budu sujete zadovoljene i da pokažu šta mogu i šta jesu, međutim, videli ste kako se to završilo. Šta sada očekivati ako čekamo Španiju ovde u osmini finala. Ako danas nismo bili zadovoljni suđenjem, sigurno nećemo biti ni za dva dana", rekao je Vuković i naglasio da je "sportski nadati se i očekivati".

"Znam kako funkcioniše sistem Svetskog prvenstva. Teško je očekivati da se neće sve učiniti da Srbija ispadne. Na nama je da pokušamo da se suprotstavimo, ako je to moguće. Teško je biti optimista posle ovakvih poraza, ovakvih lomova u glavama. Nisam siguran šta treba da mislim i kako da se sa određenim pojedincima u budućnosti ponašam", rekao je Vuković.

Selektor Slovenije Boris Denič

Trener slovenačke reprezentacije Boris Denič ocenio je da je njegov tim počeo mečveoma dobro.

"Mi smo tim koji igra veoma brzo i to smo iskoristili. U drugom poluvremenu oba tima su promenila taktiku i igralo se sporije. Imali smo problema kada je Srbija promenila golmana, kada je branio Darko Stanić. Ipak, u poslednjih 10 minuta uspeli smo da odigramo tako odbranu da protivnik nije znao šta da uradi i mi smo pobedili", rekao je Denič na konferenciji za novinare.

Nedelja 20.01.2013. 00:06
Nisu bre sujete, nego ti nisi za trenera, pa alo ti treba da upravljas reprezentacijom! Nijedan brzi centar nisam video 1-2 konte, a Slovenci nam pola golova dali na brzinu, to je moderan rukomet. U takvom rukometu nema mesta za nas. Kad ces nauciti igrace da naprave muski faul, a ne da im se izmigolje protivnici svaki put iz ruku, pa dobijaju kartone i iskljucenja?! Zasto se ne proigravaju cesce krila, kad imamo igraca vise vecito guramo loptu na pivota, gde ima najvise protivnickih igraca, moderan rukomet se igra sa dva flastera kad imas igraca vise. To je sve zasluga trenera. Zasto imamo najvise iskljucenja posle Katara? Zasto siguran sam imamo najmanje golova preko kontre?E moj treneru..
Nedelja 20.01.2013. 09:31
Srbi su najbolji kad im je najteze.....Pada Spanija. Napred Momci, mozete vi to. Napred Srbija!!!!
Nedelja 20.01.2013. 00:51
Fakt je da odbrana nije uopste pripremljena za sampionat, i da nije Stanica ko zna sta bi sve bilo. Ali dajmo im jos jednu sansu.Pa onda ih pljujmo. Jer oni idu dalje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online