Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.01.2013.
20:15
Vestionline, Beta A

Rukometaši Srbije: Dobra odbrana donela pobedu

Rukometaš Srbije Nenad Vučković izjavio je u Saragosi da je njegov tim pobedio Južnu Koreju u prvom meču na Svetskom prvenstvu, jer je uspeo da odigra odbranu na zavidnom nivou, što su ponovili i njegovi saigrači Ivan Nikčević, Ivan Stanković i Momir Ilić.

Zadovoljni prvim nastupom na SP u Španiji - rukometaši Srbije

Srbija je pobedila Južnu Koreju sa 31:22 (13:9), u prvom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu.

"Nije lakše nego što smo očekivali, nego smo odigrali dobro odbranu, kao što smo se i dogovorili. Pokušali smo što kompaktnije da igramo. Imali smo u početku problema sa njihovim pivotmenom, a onda smo i to rešili. Naši golmani su odradili posao i zasluženo smo pobedili", rekao je Vučković posle meča.

Levo krilo reprezentacije Ivan Nikčević istakao je da je prva utakmica uvek najteža.

"Znali smo šta nas čeka. Nije bilo pritiska. Odigrali smo dobro odbranu i to je donelo rezultat", rekao je Nikčević.

Desni bek reprezentacije Ivan Stanković ocenio je da je početak bio jako težak, ali da je to normalno na startu šampionata.

"Koreja je dobra ekipa, koja igra drugačije nego evropske ekipe. Našli smo svoj ritam i razlika je rasla iz minuta u minut", rekao je Stanković koji je četiri godine igrao u Saragosi.

On je dodao da je zadovoljan što igra "na svom terenu" i da smatra da je prošle godine imao sreću kada je igrao u svom Beogradu na Evropskom prvenstvu.

"O narednom protivniku Belorusiji ne znamo puno, ali sada ćemo imati priliku da je vidimo. Za njih igra Sergej Rutenka jedan od najboljih igrača na svetu. Moraćemo da odigramo bar kao protiv Koreje da bismo ih pobedili", rekao je Stanković.

Selektor Srbije Veselin Vuković smatra da je grupa starijih igrača pokazala da ima karakter.

"Bili su roditeljski nastrojeni prema klincima. Svi smo tu da se ovo Svetsko prvenstvo odradi najbolje moguće. Idemo kako smo obećali, od utakmice do utakmice", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, Belorusije je bila veoma ubedljiva u pripremnom periodu.

"Iz ove utakmice ne možemo da izvučemo neku realnu snagu naše reprezentacije, ali definitno je da želimo da i dalje imamo ambiciju", rekao je Vuković.

Kapiten reprezentacije Momir Ilić je objasnio da je njegova ekipa na početku meča bila nervozna, ali da je dobro odigrala u odbrani.

"Dobra odbrana je bila naš cilj pre početka utakmice. To smo ispunili, a naši golmani su odradili svoj posao. Naš kvalitet je na kraju presudio i zasluženo smo pobedili", rekao je Ilić.

Selektor Južne Koreje Li Sang Sup čestitao je Srbiji na prvim bodovima na SP.

"U prvom poluvremenu smo propustili dosta čistih šansi, a u drugom nismo imali šta da tražimo", rekao je je Li Sang Sup i dodao da očekuje da će golman koga je hitna pomoć odvezla u bolnicu posle udarca loptom Petra Nenadića, biti spreman za naredni meč sa Slovenijom.

Srbija će naredni meč igrati sa 14. januara sa Belorusijom, u drugom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online