Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.12.2012.
22:51
Vestionline, Ag. A

Adžić: Verovali smo sa možemo do titule

Selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić rekao je posle trijumfa nad Norveškom da su on i njegov tim verovali da mogu da naprave čudo i osvoje zlato na prvenstvu Evrope.

Selektor rukometašica Crne Gore - Dragan Adžić

"Verovali smo u čuda i napravili smo ga, jer smo pobedili olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka. Savladati Norvešku je teško, a kamoli uraditi to na produžetke. Zaslužili smo ovaj scenario. Mislim da ne postoji samo jedan najkorisniji igrač prvenstva, to je čitav ovaj tim koji predvodim“, izjavio je Adžić.

Bivša reprezentativka Srbije Katarina Bulatović proglašena je za najboljeg strelca, kao i desnog beka šampionata.

"Drago mi je, jer smo uspeli da pobedimo Norvežanke i na neki način osvetimo im se za poraz u finalu Olimpijskih igara. Posebno sam srećna što smo do zlata došle ovde u Beogradu, pred ovoliko naših navijača i hvala svima koji su bili uz nas“, rekla je Bulatović, koja Norvežankama dala osam golova.

Jedna od najzaslužnijih Crnogorki za trijumf protiv Norveške bila je golman Sonja Barjaktarović, koja je meč završila sa 17 odbrana.

"Odigrali smo tešku utakmicu sa produžecima, drago mi je da smo pokazali veliko srce. Imale smo san da Norvešku skinemo sa trona i uspele smo u tome. Hvala saigračicama na svemu, pokazale smo kako se igra finale“, rekla je Barjaktarović.

Marija Jovanović nije skrivala sreću zbog osvojene zlatne medalje.

"Posle naporne utakmice sa Srbijom u polufinalu, odigrali smo još jedan težak meč. Uspele smo da se izborimo sa Norveškom posle 80 minuta igre. Možda još nismo svesne uspeha koji smo postigli. Srebro na Olimpijadi dalo nam je nadu da možemo da ih pobedimo. Hvala svima koji su došli iz Crne Gore u Beograd i pružali nam podršku. Čast mi je što sam deo ove ekipe“, rekla je Jovanovićeva.

Norvežanima je teško pao poraz u finalu. Oni su odlučili da napuste konferenciju za novinare, jer su se Crnogorke duže zadržale u svlačionici, ali su se ipak vratili.

"Crna Gora se dobro borila večeras, više je želela pobedu i zlatnu medalju. To se posebno vidi iz procenta šuta. Napravili smo dobar posao, ovo je treće takmičenje za kratko vreme. Posle Olimpijskih igara smo zamenili nekoliko igračica, ali ostali smo u vrhu svetskog rukometa. Drugo mesto nas motiviše da nastavimo da treniramo i budemo još bolji“, rekao je selektor Norvežanki Torir Hergeirson.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online