Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.11.2012.
12:05
P. Bajić - Vesti A

Neiskusne za medalju

"Cilj je da prođemo u drugi krug, dok je borba za trofeja predviđena na svetskoj smotri 2013. kada ćemo, takođe, igrati pred našim navijačima", kazao je selektor Saša Bošković.

Maskota EP Srbija 2012. i selektor Saša Bošković

Početak godine je pripao rukometašima, koji su osvojili srebro na Evropskom prvenstvu u Srbiji, a kraj 2012. žele da obeleže naše najbolje rukometašice, koje će, takođe, igrati na domaćem terenu na šampionatu Starog kontinenta, od 4. do 16. decembra.

Nenadano, posle odustajanja Holandije od organizacije EP sredinom ove godine, Srpkinje su dobile priliku da zaigraju pred domaćim navijačima, godinu dana ranije od predviđenog, a pošto će krajem 2013. naša zemlja biti domaćin SP.


"Rukometašice nikada nisu igrale dva velika takmičenja uzastopno. Ciljevi su različiti. Na predstojećem evropskom nadmetanju hoćemo da prođemo u drugu rundu, što će, realno, biti teško, a cilj na SP je da osvojimo medalju", rekao je selektor Saša Bošković.


Zvanično, pripreme počinju 19. novembra, a igračice sa nestrpljenjem čekaju okupljanje. Uostalom, primer njihovih kolega dovoljno govori o prilici koja im se ukazala.

"Čujemo se, pričamo. Reprezentativke su izuzetno motivisane za igranje pred domaćom publikom. To možda može da bude i dodatno opterećenje, ali verujem da imamo dovoljno iskusnu ekipu koja neće biti opterećena time, već će joj to biti dodatna motivacija. Od 1973. nismo imali značajnije rukometno takmičenje u zemlji. To je stvarno dug period", istakao je Bošković i dao primer člana stručnog štaba Dragice Đurić:


"Eto, Dragica je osvojila sve što je mogla da osvoji, a nije se nadmetala u svojoj zemlji. To dovoljno govori kakvu privilegiju ima današnja generacija".


Bošković je priznao da je ženska reprezentacija nepoznanica za navijače, ali da ima primer koji može da sledi:


"Muškarci su pokazali ozbiljan pristup i napravili su veliku stvar. Osvojili su medalju, stekli popularnost i popunili dvorane. Napravili su nam put i želimo da idemo istim. Imamo dobre rukometašice, koje igraju u najboljim evropskim klubovima. Koliko smo uspeli, videćemo u januaru, kada vidimo koliko novih devojčica će početi da trenira rukomet".

Dragica Đurić već okupila golmane


Čuvari mreže našeg nacionalnog tima su ranije počeli sa pripremama za EP, pod budnim okom trenera golmana Dragice Đurić.


"Situacija je nedefinisana jer, realno, nemamo vrhunske golmane. Devojke koje su kandidatkinje su pozitivno pristupile treninzima, željne su napretka. Imamo Katarinu Tomašević koja brani u Tiringenu, ali nema veliku minutažu, što je problem. Jovana Risović se nametnula partijama u mladoj reprezentaciji, ali ona ima samo 20 godina. Imamo još kandidatkinja, ali zaista ne znam koje ću prijaviti za konačan spisak. Do prvog meča je ostalo više od mesec dana, a na EP će braniti ona koja bude najspremnija", rekla je Dragica Đurić.

 

Srpkinje u Beogradu


Reprezentacija Srbije igraće u Grupi A, u Beogradu, protiv Norveške, Ukrajine i Češke. U Grupi B, u Nišu, nalaze se Švedska, Francuska, Danska i Makedonija. U Grupi C, u Novom Sadu, sastaće se Hrvatska, Nemačka, Mađarska i Španija, a u Grupi D, u Vršcu, Rumunija, Crna Gora, Rusija i Island.


U drugoj fazi biće formirane dve grupe sa po šest članova, od po tri najboljeplasirane ekipe iz svake od četiri grupe. Polufinale, finale, duel za bronzu i za peto mesto, biće odigrani u Kombank areni.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online