Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.10.2012.
12:42
Vesti A

Bez kapitena jure Dansku

Kapitena Momira Ilića nema među 20 izabranih igrača zbog situacije u klubu i porodičnih problema.

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković dao je javnosti na uvid, revidirani, skraćeni spisak sa imenima igrača na koje računa za mečeve sa Rusijom i BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2014 u Danskoj. Na spisku nema jednog od najiskusnijih, kapitena, Momira Ilića.


"Sa Momirom smo se ranije dogovorili da propusti ovu akciju zbog situacije u klubu i porodičnih problema. Nema ni Čuture, videćemo kakva će biti situacija sa njim, razgovaraćemo. Po tri igrača imamo na krilnim pozicijama, nešto više na bekovima i pivotmenu, raportirao je Vuković koji već misli o startu kvalifikacija za EP 2014.


"Počinjemo novi olimpijski ciklus, moramo da razmišljamo šta posle. U hodu moramo da radimo dve stvari, da spremamo dugoročno ekipu i da idemo na pobede u mečevima kvalifikacija za EP. Svetsko prvenstvo u Španiji je kraj jedne generacije koja je iznela dosta toga i napravila uspeh, ali ako želimo da napadnemo neki veliki rezultat treba to da pokušamo baš u Španiji".

Okupljanje "orlova" zakazano je za 28. oktobar u beogradskom hotelu M, a istog dana putuje se u Niš. Reprezentacija će između okršaja sa Rusijom i BiH boraviti u Banji Koviljači.

Srbija protiv Rusije igra 31. oktobra u Nišu, dok će četiri dana kasnije gostovati selekciji BiH u Sarajevu. Konkurent u kvalifikacionoj Grupi 7 biće nam još Austrija, sa kojom ćemo se sastati početkom aprila iduće godine.


Na Evropsko prvenstvo plasiraće se ukupno 15 ekipa - po dve najbolje iz svake grupe i najbolja trećeplasirana. EHF je od ovog ciklusa uveo pravilo da svi moraju da igraju kvalifikacije, uključujući aktuelnog prvaka, ali je Danska, kao domaćin, ipak stekla pravo direktnog učešća.

Mitrovići predvodnici


Na Vukovićevom spisku nalaze se - golmani: Darko Stanić (Metalurg), Dragan Marjanac (Bern), Strahinja Milić (Vardar). Krila: Ivan Nikčević (Visla), Nemanja Ilić (Partizan), Rajko Prodanović (Pik Seged) i Darko Đukić (Železničar). Pivoti: Alem Toskić (Celje), Rastko Stojković (Vive Targi Kielce) i Mijailo Marsenić (Partizan). Bekovi: Žarko Šešum (Rajn Nekar), Nikola Manojlović (Koper), Momir Rnić (Gepingem), Petar Nenadić (Visla Plock), Nenad Vučković (Melsungen), Luka Mitrović (Alborg), Uroš Mitrović (Partizan), Marko Vujin (Kil), Ivan Stanković (Kretej) i Nemanja Zelenović (Celje).


Sa prvobitnog spiska nema Radovanovića, Beljanskog, Marjanovića, Markeza, Dragaša, Draška Nenadića, Krsmančića i Jošića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online