Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.10.2012.
15:44
Beta A

Bošković: Rukometašicama je cilj drugi krug na EP

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da ne sumnja da će njegova ekipa proći u drugi krug Evropskog prvenstva, čiji će biti domaćin u decembru ove godine.

Selektor Srbije - Saša Bošković

 "Svi očekuju mnogo od nas, a mi ćemo dati sve od sebe i sigurno zadovoljiti publiku. Da li ćemo pobedjivati, to zavisi od toga koliko se dobro budemo spremili. Ne sumnjam da ćemo proći u drugi krug, što je u ovom trenutku cilj", rekao je Bošković novinarima u Beogradu.

Srpske rukometašice će u okviru EHF nedelje odigrati dve prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske, četvrtog i šestog oktobra u Petrovcu na Mlavi.

"Nama je primarno Svetsko prvenstvo sledeće godine, a ovo će nam poslužiti kao priprema. Nadam se da ćemo dobrim igrama zadovoljiti publiku. Ako budemo imali isti odnos kao muška reprezentacija, mi ćemo biti zadovoljni", rekao je Bošković.

"Devojke su sjajne, dobro rade, treniraju. Pravi su tim, posebno u trenucima kada je teško, kada imamo mnogo problema sa povredama", dodao je on.

Srbija se na Evropskom prvenstvu nalazi u Grupi A, koja će se igrati u Beogradu, sa selekcijama Ukrajine, Češke i svetskog i evropskog prvaka Norveške.


Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da je bitno da se njena ekipa na najbolji mogući način pripremi za šampionat čiji će biti domaćin.

"Domaćinstvo Evropskog prvenstva je privilegija, čast i jedna velika obaveza. Želimo da se pripremimo na najbolji mogući način, nadam se da ćemo fizički biti spremne. Trudićemo se da formu podižemo iz utakmice u utakmicu, prođemo grupu i napravimo neko malo iznenađenje posle toga", rekla je Andrea Lekić.

Reprezentativka Srbije Katarina Tomašević rekla je da se nada čudu na Evropskom prvenstvu.

"Borićemo se, ostaviti srce na terenu i videćemo šta će biti. Mislim da možemo do drugog kruga, a posle i da napravimo neko čudo, nadam se. Moramo da dokažemo da možemo da igramo sa najboljim svetskim selekcijama", rekla je Tomaševićeva.

Evropsko prvenstvo održaće se od četvrtog do 16. decembra u Beogradu, Nišu, Vršcu i Novom Sadu.

Marjanović: Želimo da uradimo što više na EP za žene

 

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović rekao je danas da je cilj da ženska reprezentacija uradi što više na Evropskom prvenstvu i tako se spremi za Svetsko, čiji će sledeće godine takođe biti domaćin.

 

"Počinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo ove, ali i Svetsko naredne godine, na kojem smo obećali medalju. Da bi put do medalje bio siguran, cilj takmičenja u decembru je ići na vrh i uraditi što više. U ovom ciklusu nema prekida, već ispravljamo greške i menjamo ono što ne valja", rekao je Marjanović.

 

Srbija će od četvrtog do 16. decembra ove godine organizovati kontinentalni šampionat, dok će od sedmog do 22. decembra 2013. biti domaćin SP.

 

"Ova ekipa je pravljena godinama, nije bila opterećena rezultatima na velikim takmičenjima, ali sada se polako ulazi u period kada devojke treba da pokažu vrednost koju znamo da imaju. Za to je potreban rad, poverenje i velika podrška javnosti", kazao je Marjanović i dodao da je organizovanje EP 2012 velika prilika da Srbija pokaže svoje mogućnosti.

 

"Ovo je još jedna velika prilika za Srbiju da pokazže svoje mogućnosti organizacije, šansa da dovedemo turiste, održavamo postojeće objekte i time pošaljemo lepu sliku u svet. Nismo verovali da ćemo dobiti organizaciju, pripremali smo se za SP 2013. Ovo je bilo pomalo neočekivano", rekao je predsednik RSS.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online