Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.08.2012.
14:10
Beta A

Vuković: Uplašili smo se četvrtfinala!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković ocenio je da su se njegovi igrači danas uplašili plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Londonu i da su zato izgubili u odlučujućem meču od Mađarske.

Prepali se - Veselin Vuković

"Nažalost, mislim da smo se u pojedinim trenucima uplašili pobede i plasmana u četvrtfinale, jer nismo imali igrača raspoloženog da povuče ekipu za sobom. U momentu kada smo izgubili sigurnost na golu, posle jedne kontre koju je golman Stanić loše bacio, došli smo u situaciju da bez hrabrosti napadamo, bez odlučnosti, i to nas je koštalo četvrtfinala", rekao je Vuković novinarima u Londonu posle poraza sa 23:26.

Selektor je ocenio da je propuštena "istorijska šansa".

"Mislim da smo izgubili istorijsku šansu, ali to smo mi, život ide dalje... Videćemo kada sve analiziramo koji su razlozi, ali mislim da je pre svega taj strah od četvrtfinala sputao noge i ruke", dodao je Vuković.

Viceprvaci Evrope su na Igrama u Londonu takmičenje u Grupi B završili s jednom pobedom i četiri poraza.

"Jednostavno u ovom trenutku nismo imali previše spremnih igrača da ostale povedu za sobom. Došli smo u situaciju da su igrači izgubili poverenje jedni u druge i da smo se bavili svima osim sami sobom. To su problemi koje ovakva reprezentacija ne može da reši", istakao je Vuković.

On je dodao da je učešće na Olimpijadi veliki uspeh, a da je pitanje ko će iz reprezentacije Srbije dočekati naredne Igre, za četiri godine u Rio de Žaneiru.

Levi bek i jedan od najiskusnijih igrača u srpskom timu Momir Ilić kazao je da tim u Londonu nije isti onaj sa Evropskog prvenstva u Beogradu.

"Jednostavno nismo uspeli, nismo u formi, nije to ta ekipa kao što je bila na Evropskom prvenstvu: homogena, kompaktna i puna samopouzdanja", kaže Ilić.

"Nismo verovali u pobedu, nismo bili 'dobri s glavom' i to je to. Imamo kvalitet da dobijemo ovakve utakmice, ali i psihologija je važna stvar. Izgubili smo tri meča na početku i to nas je pokolebalo", dodao je on.

Ilić je istakao da je aktuelna generacija igrača "napravila nešto" i da će u naslede ostaviti "jednu dobru barijeru, dobar savez, stručni štab i želim im svu sreću".

Na pitanje novinara da li to znači da će se povući iz reprezentacije, Ilić nije imao komentar.

Srednji bek Nikola Manojlović istakao je da je u meču s Mađarskom do izražaja došao "već viđeni pad u igri", za koji je rekao da je postao karakteristika.

"Mislim da je pitanje koliko vredimo suvišno, mi smo posle dva propuštena olimpijska ciklusa ponovo na OI, ulazimo u novi sistem, dolaze novu momci, nova generacija... Mislim da počinje nova era našeg ruklometa. Žao mi je što nismo uspeli da ovaj period naših karijera krunišemo uspehom na OI, ali ostavljamo zalet mladjiima da nastave našim koracima", dodao je Manojlović.

On je kazao da "već par godina" razmišlja o povlačenju, a da je u London došao da pomogne koliko može.

"Videćemo ima, još puno vremena da se razmišlja o tome", rekao je Manojlović.

Reprezentacija Srbije na OI u Londonu takmičila se u Grupi B sa Španijom, Hrvatskom, Danskom, Mađarskom i Južnom Korejom, jedinom koju je pobedila.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.08.2012. 14:34
Čuj ovog genija. Uplašili se.....Kakva igra takva i izjava,idiotska !
Ponedeljak 06.08.2012. 21:06
Ma ne budite nepravedni. Sada ima barem osam reprezentacije, ako ne i više, koji mogu pobediti svaki svakog. Sada našima nije uspelo, zato još ne znači da ne znaju igrati rukomet. Pa gde su neke reprezentacije na OI, koje smatraju velesilama u rukometu, nisi ni kvalifikovali. Pustite momke, njima sada teže, nego mi mislimo, i te kao dobro znaju šta su propustili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online