Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 02.08.2012.
13:37
Vestionline, Telegraf.rs A

Hrvati: Slavko, jesmo li u ratu ili na Olimpijskim igrama?

Hrvatski selektor Slavko Goluža našao se na meti kritika tamošnjih medija zbog skandaloznih izjava u kojima je pobedu "kauboja" nad srpkim rukometašima uporedio sa "Olujom".

Zbog neukusa se našao pod udarom i hrvatskih medija - Slavko Goluža

Mnogo prašine je podigla izjava rukometnog selektora Hrvatske Slavka Goluže kada je pobedu svoje ekipe nad reprezentacijom Srbije uporedio sa “Olujom”, filmskim ostvarenjem pod originalnim naslovom “The Storm”.

Nisu samo srpski mediji oštro reagovali na ovakvu izjavu iskompleksiranog selektora Hrvatske. Potez komšijskog portala Index.hr zaslužuje respekt, jer su se kolege sa tog sajta oštro usprotivile onome što je na provokativan način želeo da uputi našoj zemlji Slavko Goluža.

Pod naslovom “Slavko, jesmo li u ratu ili na Olimpijskim igrama”, Indeks se bavio ponašanjem selektora “kauboja” i prilično kritički nastrojeno reagovali na rečenice čoveka koji je ozbiljno provocirao i tokom Evropskog prvenstva u Beogradu.

“To je nacionalistički kič i nedopustiv odmak od granica sporta, posebno kada je riječ o čovjeku koji je vlasnik dva olimpijska zlata”, stoji u uvodu portala Index.hr.

Hrvatski novinar ističe da sumnja kako je Goluža prilikom pominjanja “Oluje” mislio na ostvarenja Hansa Kristijana Šmida ili Šveđanina Mansa Merlinda. Konačno, celo izlaganje Goluže naziva neukusnim patriotizmom.

Nenad Peruničić: Goluža je idiot!

 

Direktor Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Nenad Peruničić kaže da Goluža za njega nikad nije bio neko koga je shvatao ozbiljno i da je samo još jednom potvrdio da je „mali čovek“.

 

"Među reprezentativcima Hrvatske imam mnogo prijatelja, kao na primer Igora Vorija, a s bivšim selektorom Linom Červarom bio sam u stalnom kontaktu čak i za vreme rata. Međutim, Slavka Golužu nisam smatrao za ozbiljnog igrača, pa neću ni sad. Moja generacija ga je dobijala gde god smo ih dohvatili, pa su mu verovatno ostali neki kompleksi, koje sad leči", kaže Peruničić i dodaje:

 

"Mali ljudi uvek ostaju mali. Ne znam kome treba da se seća svega što je bilo pre 20 godina i što nema nikakve veze sa sportom, ali zaista ne želim da trošim reči na njega".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.08.2012. 17:53
Hrvatska je zemlja iskompleksiranog naroda koji je kroz istoriju dobijao zemlju stajuci uz Naciste a da bi zatrli svaki trag srbima, trecinu ste pokrstili, trecinu proterali i trecinu pobili - barem vam je to bio plan koji ste pokusali i kroz Oluju. Vi ste genocidno - narkofilski i jedini preostali fasisti u Evropi. Lika je cela bila Srpska. Tako ste plasirali da je Tesla Hrvat i da je izjavio dase ponosi Hrvatskom domovinom. E ova je pravo dobra LOL - Kao provo gledajuci Tesline patente on kaze, Ja Nikola Tesla sa boravistem u gradu New Yorku, drzavi New York a rodjen u Lici na Austro Ugarskoj granici. Vi slavite Teslin rodjendan? Sramota - proterali ste sve Tesle iz Smiljana i okolne!
Četvrtak 02.08.2012. 18:02
Minhenska Katedrala natpis na ploci: "SACUVAJ NAS BOZE KUGE GLADI I HRVATA"
Utorak 07.08.2012. 20:56
Ko se zadnji smije najslađe se smije! Pro Patria
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online