Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.07.2012.
21:38
Beta A

Vuković: Neiskustvo presudilo, ništa nije gotovo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da je njegov tim zbog neiskustva izgubio od Španije u 1. kolu turnira na Olimpijadi, ali su i on, i kapiten Momir Ilić kazali da ništa još nije gotovo.

Ispali smo malo naivni, ali to je to iskustvo koje nam fali - Veselin Vuković

"Odigrali smo sjajno prvo poluvreme, ali je posle pauze odlučio naš nedostatak iskustva. Imali smo previše tehničkih grešaka i Španiji otvorili kontre, što je nemoguće braniti. Srećan sam prvim poluvremenom, ali razočaran drugim", rekao je Vuković novinarima posle poraza od 21:26.

Srbija je sjajno počela, na poluvremenu je vodila četiri razlike, zadržala je vođstvo i desetak minuta u nastavku, kada je tim pao.

"To je nedostatak iskustva, zato što se približavao kraj utakmice. Odigrali smo dobro prvo poluvreme i jedno desetak minuta u drugom, od 36. do 46. minuta, vodili pred kraj i onda smo jednostavno stali. Upozoravali smo na agresivnu igru krajnjih igrača koji će pokušavati da seku lopte, znali smo da će pokušati tako nešto... Ispali smo malo naivni, ali to je to iskustvo koje nam fali u ovakvim mečevima, pogotovo na turniru kao što je olimpijski", objasnio je Vuković.

Selektor je kazao da je njegov tim i u drugom poluvremenu odigrao dobru odbranu, ali da je zbog previše grešaka u napadu "davao loptu u ruke" rivalu koji je potom iz kontri davao više golova.

Ekipu sada čeka Hrvatska, koju je Srbija pobedila zimus u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Ušao sam posle meča u svlačionicu i bila je mrtva tišina. Definitivno je poraz koji boli mnogo više od nekog drugog... Pokušaćemo da dignemo ekipu. Igramo sigurno pet utakmica, tako da treba da pokušamo da se izvučemo od ovoga i što spremniji dočekamo Hrvatsku, koja je izuzetna i koja ima to što mi nemamo", iskustvo osvajanja medalje na Olimpijskim igrama", rekao je Vuković.

Kapiten Ilić je bio odlučan posle meča: "Treba što pre da zaboravimo ovaj poraz i koncentrišemo se na drugu utakmicu. Ništa nije izgubljeno! Imamo još četiri utakmice i znamo naš cilj, a to je četvrtfinale... Hrvatska će biti još teža i po kvalitetu i po emocijama. Želimo da pobedimo i da obradujemo narod. Želimo da što pre zaboravimo loš dan i idemo na pobedu protiv Hrvatske", rekao je Ilić.

"Koliko god mi želeli to da izbegnemo, utakmice sa Hrvatskom su uvek nešto posebno, bez obzira u kakvoj se mi situaciji nalazimo i u kakvom trenutku igramo...Bez obzira da li dolazimo iz pobede ili poraza, iste 'glave' ćemo ući u tu utakmicu", dodao je kapiten "orlovima".

On je obećao da ekipa neće ostati u lošem raspoloženju.

"U svakom slučaju, ova reprezentacija ima kvalitet, i pored tolikih, da kažem loših stvari koje smo preživeli zajedno. Jednostavno, naučili smo se na ovakve stvari i znamo da se vratimo gde nam je i mesto", rekao je Ilić.

Reprezentacija Srbije sastaće se sa Hrvatskom u utorak u 17.15, u drugom kolu takmičenja u Grupi B na Olimpijskim igrama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online