Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.10.2009.
17:48
Vestionline, Tanjug A

Srbija bez Nikolića i Prodanovića u nedelji EHF

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Sead Hasanefendić objavio je sastav za prijateljsku utakmicu protiv Francuske 28. oktobra u Nišu, u okviru obeležavanja 60 godina nacionalnog saveza.

Rukometna reprezentacija Srbije pripremaće se i igrati utakmice u okviru nedelje EHF bez Ratka Nikolića, koji zbog administrativnih problema u Španiji nije u mogućnosti da se priključi državnom timu, i povređenog Rajka Prodanovića, saopštio je danas selektor Sead Hasanefendić.

"Pošto smo znali da su problemi sastavni deo ovog sporta, još ranije smo odredili rezervne igrače, koji su tu da uskoče uvek kada se nešto neplanirano desi. Sada će umesto Nikolića i Prodanovića reprezentaciji biti priključeni Rastko Stojković i Dragan Tubić, jedini igrač iz domaćeg prvenstva", rekao je Hasanefendić.

On je istakao da njegove izabranike u narednih sedam dana očekuje "vrlo naporan program", podsetivši da odmah nakon meča sa Francuskom u Nišu, koji je na programu u sredu od 20 časova, putuju u Vesprem na Panon kup.

"Utakmica sa aktuelnim olimpijskim i svetskim prvacima Francuzima nije za nas običan prijateljski meč, pošto želimo da odmerimo snage i upoređujemo se sa najboljima", poručio je Hasanefendić, koji će u sredu debitovati na klupi državnog tima.

Prema njegovim rečima, snaga srpske selekcije je u velikom izboru kvalitetnih igrača.

"Najteži posao je napraviti tim sa prepoznatljivom igrom, a mi sada upravo to pokušavamo," naveo je Hasanefendić i dodao da je sa Francuzima "moguće odigrati ravnopravan meč."

"Sa bivšim i sadašnjim francuskim selektorom, Danijelom Konstantinijem i Klodom Onestom, nekada sam se se sučeljavao kao igrač. Kao selektor Tunisa sa ovom generacijom najboljih francuskih rukometaša imao sam prilike da se sastajem i uglavnom su to bili ravnopravni mečevi, u kojima smo ih čak i pobeđivali", rekao je Hasanefendić na konferenciji za novinare u hotelu M.

Iskusni čuvar mreže Dejan Perić, koji će ujedno obavljati i funkciju trenera golmana, istakao je da je za njega igranje u dresu sa državnim grbom "velika privilegija za retke pojedince".

"Naši ciljevi nisu mali, ali su realni. Nemamo baš dovoljno vremena do početka šamionata Evrope u Austriji 2010. godinje, pa ćemo morati da probleme rešavamo u hodu", napomenuo je Perić, koji je čak 15 godina stajao na golu reprezentacije, a poslednji put na Evropskom prvenstvu 2004. u Sloveniji.

Rukometaš Monpeljea Mladen Bojinović preneo je da francuska sportska javnost dosta pažnje posvećuje duelu u Nišu, za kojeg su čuli da predstavlja "izuzetno vruć teren".

"Nikola Karabatić željno iščekuje debi u rodnom gradu, a takođe i ostali francuski asovi se raduju što će odmeriti snage sa nama", zaključio je Bojinović.


Na spisku su: Dejan Perić (Vesprem, Mađarska), Dimitrije Pejanović (Torevijeha, Španija), Darko Stanić (Cimos Koper, Slovenija), Nikola Kojić (Pivovarna, Slovenija), Rajko Prodanović (Antekjera, Španija), Rastko Stojković (Vive Kjelce, Poljska), Alem Toskić (Pivovarna), Uroš Vilovski (Vesprem), Ivan Nikčević (Navaro, Španija), Dobrivoje Marković (Sijudad Enkantanda, Španija), Momir Ilić (Kil, Nemačka), Žarko Šešum (Vesprem), Momir Rnić (Gorenje, Slovenija), Mladen Bojinović (Monpelje, Francuska), Vladica Stojanović (Melcungen, Nemačka), Uroš Mitrović (Kretej, Francuska), Marko Vujin (Vesprem), Aleksandar Stojanović (Kadeten, Svajcarska) i Ivan Lapčević (Vesprem).

Posle utakmice sa Francuskom, najbolji rukometaši Srbije otputovaće u Mađarsku, gde će od 29. do 31 oktobra učestvovati na turniru Panon kup sa selekcijama Tunisa, Rumunije i domaćina.

Reprezentacija Francuske pod vođstvom selektora Kloda Oneste doputovaće u Niš u sledećem sastavu: Siril Dimulen (Šamberi), Žerom Fernandez (Siudad Real, Španija), Didije Dinar (Siudad Real), Gijom Žil (Hamburg, Nemačka), Danijel Narsis (Kil, Nemačka), Gijom Žoli (Šamberi), Doda Karabu (Monpelje), Nikola Karabatić (Monpelje), Tijeri Omeje (Kil), Lik Abalo (Siudad Real), Sedrik Sorenjdo (Pariz), Mišel Gigu (Monpelje), Igor Anić (Kil), Sebastijan Buske (Denkerk), Sebastijan Ostertag (Tremblaj), Gregori Detre (Šamberi), Savije Baraš (Šamberi) i Damijen Veg (Kretej).
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online