Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.06.2012.
21:32
Vestionline, Beta A

Egzibicija srpskih rukometašica protiv Portugala

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je danas u Novom Sadu selekciju Portugala sa 37:21 (21:9), u šestom kolu takmičenja u Grupi 2 za plasman na Evropsko prvenstvo.

Odlična partija srpskih rukometašica

Iz ove grupe još ranije plasman su obezbedile reprezentacije Rumunije i Srbije.

Portugal nije bio ravnopravan protivnik, pa je rezultatska neizvesnost kratko trajala. Srbija je u 10. minutu već vodila sa 7:3, a u 20. sa 14:5, pa je tada i pobednik bio odlučen. Selektor Srbije Saša Bošković iskoristio je ovu priliku da pruži šansu rukometašicama koje do sada nisu imale puno prilike da igraju, tako da sve što se događalo u drugom poluvremenu samo je poslužilo za uigravanje ekipe za neke druge protivnike.

Publika u hali Slana Bara, koju su uglavnom činile devojčice koju su u toku dana imale turnir, mogla je da vidi lepe golove iskusne Svetlane Ognjenović, ali i kako igra talentovana Kristina Liščević. Standardno dobre bile su one od kojih se najviše očekuje - Andrea Lekić i Sanja Damnjanović, a u drugom delu meča na golu se istakla Dragica Tatalović.

Selektor Saša Bošković izjavio je da je njegova ekipe ispunila tek prvi zadatak, pošto se plasirala na Evropsko prvenstvo.

"Zadovoljan sam što smo igrali prvi put u Novom Sadu. Trudićemo se uvek kada igramo da dovedemo što više publike. Mi smo napravili plan kada smo počeli da radimo i ovaj naš plasman je bio naš prvi zadatak", rekao je Bošković i dodao da ekipu čeka težak posao da se pripremi za EP u decembru u Holandiji.

"Očekujem da u Holandiji odigramo dobro i to bi bio naš drugi zadatak, a onda nas čeka najvažniji: da u Srbiji 2013. na Svetskom prvenstvu osvojimo medalju. To nije nemoguće", rekao je Bošković.

Pivotmen reprezentacije Dragana Cvijić nije igrala, jer se oporavlja od operacije kolena, ali je došla da podrži ostale devojke u ekipi.

"Idemo u Holandiju. Nadam se da ćemo se pokazati na Evrropskom i kasnije na Svetskom. Ovo su bile teške utakmice sa Grčkom i Portugalom, jer su bile na kraju duge sezone. Težak put nas čeka, ali mi znamo svoj cilj i idemo ka tome", rekla je Cvijićeva.

Trener Portugala Artur Rodrigez poželeo je reprezentaciji Srbije uspeh na EP.

"Znali smo da će biti teško igrati sa Srbijom koja ima dobre igračice koje igraju na visokom nivou. Danas mi nismo odigrali kako znamo, jer možemo bolje", rekao je Rodrigez.

Evropsko prvenstvo za rukometašice održaće se u decembru u Holandiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online