Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.04.2012.
20:07
Vestionline, Ag. A

Toskić: Imamo kvalitet za Olimpijadu

Rukometni reprezentativac Srbije Alem Toskić rekao je da "orlovi" mogu da pobede domaćina u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu koji se održava u Španiji.

Možemo da se nosimo sa svima - Alem Tosić

"Da bi se plasirao na Olimpijadu, moraš proći najteže. Imamo velike šanse. Najveći favorit su Španci, ali i protiv njih se može igrati. Poljacima smo pokazali da možemo da ih pobedimo. Nadam se da ćemo biti među dve ekipe i deo najveće sportske smotre u Londonu", rekao je Toskić u Alikanteu.

Srbija u petak igra prvi meč protiv domaćina, a reprezentativni pivotmen je kazao da je utakmica na startu uvek najbitnija.

"Svesni smo šta nas očekuje. Prva utakmica je najbitnija i neće biti kalkulacija. Sa dobrom utakmicom protiv Španije i pobedom mi smo jednom nogom na OI. Domaćin je jako dobra i kvalitetna ekipa. Skoro 90 odsto reprezentativaca igra u svojoj zemlji, ali i mi imamo kvalitet da im se suprotstavimo", kaže Toskić.

On je rekao da je Srbija pokazala da može da pobedi drugog rivala u grupi, Poljsku i da veruje da meč poslednjeg kola protiv Alžira neće ništa odlučivati pošto se nada da će "orlovi" do tada već obezbediti plasman na Olimpijske igre.

"Poljaci su na otvaranju EP bili favoriti protiv nas, iako smo bili domaćini. Pokazali smo da možemo da ih pobedimo, sada sledi analiza njih, ali verujem da možemo da trijumfujemo. Alžir je najjača afrička ekipa pored Egipta i ne treba ih potceniti. Verujem da ćemo, ipak, pre tog duela obezbediti 'vizu'", rekao je Toskić i dodao da je srebrna medalja na EP u Beogradu još "u glavi", ali treba što pre da se zaboravi.

"Sigurno je napravljen jedan veliki uspeh. Prošlo je dva meseca, ali još se motaju lepe misli po glavi i sve ono sto smo napravili. To se mora zaboraviti jer nas očekuju jako bitne stvari. Plasmanom u London potvrdili bismo kvalitet koji posedujemo", zaključio je Toskić.

Olimpijske igre održaće se u Londonu od 27. jula do 12. avgusta ove godine.

Toskić: Dete me promenilo

 

Alem Toskić nedavno je dobio sina Benjamina, pa priznaje da jedva čeka da se kvalifikacije završe, da bi se vratio kući.

 

"Rođenje sina je nešto najlepše i posebno. Svi su mi govorili da se život promeni kada se dobije prvo dete, a sada mogu da kažem da je zaista tako. Ostavio sam suprugu i sina kod kuće, bukvalno posle četiri dana i došao u Alikante i jedva čekam da ovo uspešno završimo i da se vratim kući mojima", rekao je Toskić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online