Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 30.01.2012.
16:33
Vestionline, Beta A

Goluža želeo da pokloni "zlato" stradalima u ratu

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža rekao je da je "živeo za zlatnu medalju" na Evropskom prvenstvu u Beogradu, koju je planirao da pokloni "svima onima koji su patili i stradali u ratu".

"Lijepa naša" nije zasvirala u Areni

"Šta da kažem. Živeo sam za prvo mesto ovde u Srbiji. Živeo sam za to da ovde svira 'Lijepa naša'. To bi bio poklon za sve one koji su patili u ratu. Za sve one koji su stradali u ratu i zato mi je bilo stalo da uzmemo zlato u Beogradu. To nam je bio cilj", rekao je selektor, trećeplasirane reprezentacije na Evropskom prvenstvu", preneo hrvatski portal Indeks.

Hrvatska je osvojila bronzanu medalju, pošto je u Beogradskoj areni pobedila Španiju sa 31:27. Zlato je pripalo Danskoj, koja je u finalu pobedila Srbiju sa 21:19. Reprezentacija Hrvatske prethodno je u polufinalu izgubila od Srbije sa 26:22.

Hrvati misle da su šajkače ratne kape

A, primeru pisanja hrvatskog portala Index.hr, rukometaši Srbije su na dodelu medalja izašli sa ratnim kapama - šajkačama.

Naši rukometaši su posle istoprijskog uspeha i osvajanja srebrne medalje na EP, na ceremoniju dodele medalja izašli sa tradicionalnim srpskim kapama, koje su deo srbijanske narodne nošnje više od 150 godina.

Istina, selektor Veselin Vuković je imao staru oficirsku kapu, ali je činjenica da je on svoje bitke na ovom prvenstvu dobio dobrom strategijom, a jednu od najboljih sproveo je baš protiv Hrvata.

Kolege iz Zagreba su međutim u tome prepoznale deo vojne uniforme, valjda pod utiskom nemilih događaja koji su se desili njihovim navijačima i zbog kojih će tražiti da se najoštrije kazni RSS.

Ponedeljak 30.01.2012. 20:52
Krhko je (ne)znanje, naročito hrvatsko. I za vreme SR Hrvatske imali su šahovnicu na zastavi i bili su jedina republika koja je uz saveznu imala i svoju nacionalnu himnu, za razliku od Srbije koja je svoju himnu i dvoglavog orla turila pod tepih bratstva jedinstva i netalasanja. Još kad čujem kako sad svi u Hrvatskoj kažu da su živeli bez nacionalnog identiteta u Srboslaviji (?!), kako nisu smeli da kažu da su Hrvati....pomislim da se bukvalno radi o psihopatologiji. To se zove leba preko pogače.
Ponedeljak 30.01.2012. 22:03
'Ајде, Хрвати, да видимо прстиће! 'Ајде покажите нам које сте место освојили?! 'Ајде, да видимо прстиће! 'Ајде! Није један, није два, него је... ТРИ! Браво! 'Ајде сад цела Хрватска ТРИ прста у вис! Да се зна од кога сте потекли!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online