Petak 5. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Petak 27.01.2012.
21:51
Vestionline, Beta A

Srbija pobedila Hrvatsku za finale EP

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se večeras u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Beogradskoj areni pobedila Hrvatsku sa 26:22 (13:14).

 

Preslišali Hrvate - rukometaši Srbije

Domaćin evropskog prvenstva igraće u nedelju u 17.00 protiv Danske za zlatnu medalju, dok će se u 14.30 u meču za treće mesto sastati Španija i Hrvatska.

Srbija je večeras do pobede došla boljom igrom u drugom poluvremenu, a posebno su se istakli golman Darko Stanić i kapiten Momir Ilić koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa osam golova. Marko Vujin upisao se u strelce šest puta, dok je brzonogi Nikčević upisao četiri pogotka. 

U reprezentaciji Hrvatske nabolji strelac bio je Marko Kopljar sa osam golova, dok je Igor Vori dao četiri, a Ivan Čupić i Blaženko Lacković po tri. Ivano Balić bio je strelac dva pogotka, a Ivan Ninčević, Zlatko Horvat i Denis Buntić dali su po jedan.

Već u prvom minutu dosuđeni su sedmerci na obe strane. Prvo je za Hrvatsku pogodio Ivan Čupić, a potom za Srbiju kapiten Momir Ilić. Posle tri minuta igra rezultat je bio 3:3, a onda je Čupić pogodio novi sedmerac za Hrvatsku.

Prvu prednost domaćoj selekciji u meču doneo je Ivan Nikčević, golom za 6:5. Hrvati su brzo uspeli da izjednače, a onda i ponovo povedu iz kontranapada.

Sredinom prvog poluvremena golovima Nikčevića i Ivana Stankovića u situaciji sa igračem više na terenu Srbija je došla do prednosti 9:8.

Gosti su, medjutim, preokrenuli i u 22. minutu golom Marka Kopljara prvi put poveli sa dva razlike (11:9). Srbija je ponovo izjednačila, ali su Hrvati u finišu poluvremena uspeli da dođu do 14:12. Poslednji gol u poluvremenu, ipak, postigao je reprezentativac Srbije Marko Vujin, šutom iz teške pozicije. 

U drugom poluvremenu Srbija je sa dva gola Alema Toskića i jednim Momira Ilića prvi put povela sa dva razlike (16:14). Hrvati su uspeli da smanje na gol zaostatka, ali je onda dva puta pogodio Vujin za 18:16.

U tom periodu igre odličnim odbranama istakao se srpski golman Darko Stanić, dok je napad domacćeg tima postajao sve efikasniji. Posle tačno 15 minuta igre u drugom poluvremenu izabranici selektora Veselina Vukovića došli su do četiri gola prednosti - 21:18, pošto je Rajko Prodanović pogodio sa desnog krila. Ta prednost povremeno se smanjivala, ali se nije "istopila" do kraja meča, pa je Srbija izborila plasman u finale Evropskog prvenstva i novi duel sa Danskom.

Utakmici u Beogradskoj areni prisustvovalo je 15.000 gledalaca od kojih su oko 200 bili navijači Hrvatske. Oko Arene bio je prisutan veliki broj policajaca, koji su obezbeđivali gostujuće navijače.

Srbija se u nedelju, u finalu, sastaje sa selekcijom Danske, koja je u prvom polufinalnom duelu savladala Španiju sa 25:24.

POVEZANE VESTI

Petak 27.01.2012. 22:03
Све честитке нашим момцима!!!
Petak 27.01.2012. 22:03
Bravo momci!Jadan Frodo,opet place zbog poraza od Srbije,drugi put za nedelju dana :D
Petak 27.01.2012. 22:04
Bravo Momci. svaka cast na pobedi. Ziveli vi nama sto godina. Hvala Bogu i Svetom Savi na pomoci i ostalim Svetcima. Neka uvek prate srpski narod! Zivela SRBIJA!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online