Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 26.01.2012.
22:26
Vestionline, Beta A

Rukometaši Hrvatske: Pritisak je na Srbiji!

Najveća zvezda rukometne reprezentacije Hrvatske Ivano Balić rekao je da će meč na EP sa Srbijom biti možda najveći do sada u svim sportovima između dve zemlje.

"Možda je ovo najveća utakmica u svim sportovima do sada, ipak je to 20.000 ljudi, polufinale. Biće paklena atmosfera, biće ludo", rekao je Balić i dodao:

"Treba se dobro pripremiti i parirati im u najjačim segmentima i iskoristiti neke svoje male prednosti koje imamo, a koje ćete videti na utakmici. Ne valja pričati unapred, treba biti pametan".

Balić je istakao da svi znaju koji je cilj hrvatske reprezentacije i da su igrači došli da ga ostvare.

"Srećni smo što smo u polufinalu, mislim da smo igrali dosta dobro. Osim tog jednog poluvremena sa Španijom, igrali smo na visokom nivou. Koncentrisani smo, znamo po šta smo došli i sada idemo da ostvarimo taj cilj", zaključio je Balić.

Golman Hrvatske Mirko Alilović prebacio je pritisak na reprezentaciju Srbije.

"Pritisak je na njima. Oni mogu da kažu da smo mi favoriti, ali pritisak 20.000 ljudi u hali, cele Srbije i javnosti je na njima. Mi nemamo šta da izgubimo, svoj cilj smo ostvarili, a to je polufinale. Sve preko biće fantastično", kazao je Alilović i istakao da je ulog veliki, ali da ne želi poseban naboj.

"Veliki je ulog, medalja i direktne kvalifikacije za Olimpijske igre. Ne želimo poseban naboj, nije nam potreban. Ovde smo zbog rukometa i EP. Ići ćemo na pobedu i mi i oni, to je sport, neka pobedi bolji", kazao je Alilović.

Pivotmen Igor Vori rekao je da je hrvatska reprezentacija ostvarila prva dva cilja koja je zacrtala, da prenese četiri boda u drugu fazu i da se kvalifikuje u polufinale.

"Znamo prednost Srbije, to su svakako tribine. Odigrali smo mi mnogo takvih utakmica. Međutim, njima je ovo prva ovakva utakmica, a mi ih imamo puno u karijeri, tako da je pritisak na njihovoj strani", dodao je Vori.

Selektor Hrvatske Slavko Goluža kazao je danas da će polufinalni duel na EP između njegovog tima i Srbije odlučiti inspiracija pojedinca.

"Velika je važnost utakmice. Ovo je polufinale i pobednik će sigurno leći da spava sa medaljom oko vrata. Pobediće ko bude bolji, a odlučiće inspiracija nekog pojedinca", kazao je Goluža novinarima u Beogradskoj areni i dodao da očekuje tvrdu utakmicu, a ulogu favorita prepustio je Srbiji jer igra pred svojim navijačima.

"Očekujem tvrdu utakmicu, biće teško svih 60 minuta, a odlučiće nijanse. Favorit će biti Srbija, uglavnom zbog domaće publike, videćemo kako ćemo se suprotstaviti. Ne opterećuju me priče o incidentima, ni o tome da li je smanjen
kapacitet dvorane, ja očekujem punu Arenu", dodao je selektor Hrvatske. 

On je istakao da se hrvatski tim u Srbiji do sada nijednom nije osetio ugroženim i da je "sve bilo u redu".

"Zbog 20 huligana koji žele loše ljudima, državi i sportu ne menjam mišljenje o svemu do sada. To je za svaku osudu i njima treba stati na kraj", kazao je Goluža.

Meč između Srbije i Hrvatske igra se sutra u 20.15 u Beogradskoj areni.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2012. 22:35
hehehe ovaj prica ko da cemo da ratujemo a ne da se loptamo !! mada nikad se ne zna ! hahahaha !!
Petak 27.01.2012. 00:05
Srbi i Hrvati su ko dva brata,koji su ziveli zajedno u istoj kuci ali su nas razjedinili sebicni i beskrupulozni politicari.Svidelo se to nekom ili ne i mi i oni smo SLOVENI.
Petak 27.01.2012. 09:50
AJMOOOO!!!!!! HRVATSKA...danas je rodeo u Beogradu...dolaze kauboji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online