Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.01.2012.
17:49
Beta A

Ilić: Nema veće motivacije od utakmice sa Hrvatima

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je uoči sutrašnjeg meča da nema veće motivacije nego igrati protiv Hrvatske u završnici nekog takmičenja.

"Treba da spustimo tenziju i ostanemo hladnih glava... Moramo ostati staloženi i smireni, ali nema veće motivacije nego igrati protiv Hrvata u završnici nekog takmičenja", rekao je Ilić novinarima u sportskom centru Kovilovo.

"Utakmicu će odlučiti trenutna forma, ili nečiji dobar dan. Kako ko ustane tog jutra. Očekujem da posle meča budemo srećni. Zaslužili smo što nas ljudi ovih 10 dana prate i poštuju, što dolaze u halu, a mi treba da ostanemo normalni. Hrvati su majstori rukometa i nikada ne znaš ko će 'izleteti'. Biće teško i neizvesno do samog kraja", rekao je Ilić.

Levi bek "orlova" kazao je da njegovom timu i mnogo znači iskustvo utakmice sa Danskom, koju je Srbija pobedila, iako je Danska važila za velikog favorita.

Pivotmen Rastko Stojković kazao je da u tim u postoji "pozitivan naboj".

"Trudimo se, međutim, da se smirimo i stišamo strasti, da bismo svu tu energiju ispoljili sutra, da ne razmišljamo sada o tome i ne istrošimo se", rekao je Stojković.

On je kazao da u načelu zna kako treba da se igra i kakav pristup treba da ima Srbija.

"Potrebno je da u meč uđemo hladne glave da bismo pobedili. O kvalitetu Hrvata dovoljno govori to su bili i svetski i olimpijski šampioni. Sve su to vrhunski pojedinci. Da bismo pobedili, moramo da ih 'davimo' od početka do kraja. Nama publika daje snagu i diže nas u visine, a sutra će verovatno još više", rekao je Stojković.

Pivot Srbije priznaje da uvek postoji naboj kada se igra protiv Hrvatske, ali da on treba da bude sportski, a ne nacionalan.

"Mnogi od njih su mi prijatelji i žao mi je zbog ove situacije koja se dešava (napadi huligana na navijače), i što im lupaju kola. Ne bih voleo da bude nacionalnog naboja. Voleo bih i da sve što se desilo poslednjih dana da ostane iza nas", rekao je Stojković.

Desni bek Marko Vujin kazao je da će tim igrati kao i do sada, ali da "sve mora da funkcioniše kako treba".

"Moramo da izgaramo i igramo do poslednjeg atoma snage. Hrvati su zasluženo tu gde jesu, veoma su jaki i igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu. Imaju Ivana Balića, koji malo igra, ali njemu treba pet do 10 minuta da sam reši utakmicu. Naboja protiv Hrvata uvek ima, ali mi moramo da se koncentrišemo na rukomet", rekao je Vujin.

Golman Srbije i junak mnogih utakmica Darko Stanić kazao je da njegovom timu niko ne može da garantuje pobedu, ali da će se ekipa dobro pripremiti za meč.

"Oni su u dobroj formi i ne treba to da nas čudi, jer u polufinalu nema slabih protivnika. Sve su to vrhunske reprezentacije. Niko ne može da nam garantuje pobedu, biće jakih duela sutra, ali sve utakmice do sada smo se odlično pripremili, pa će tako biti i sutra. Dobro se poznajemo sa Hrvatima i među nama nema tajni", rekao je Stanić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online