Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.01.2012.
15:10
Beta A

Vuković: Igramo za sebe, za svoje snove

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da će njegov tim u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Hrvatske igrati za "svoje snove", što hrabri tim i daje mu snagu.

"Koga god da smo dobili u polufinali, bila bi teška borba. Mi igramo za svoje snove i to nas hrabri i daje nam dodatnu snagu. Naša je obaveza da damo sve od sebe", rekao je Vuković brojnim novinarima u sportskom centru Kovilovo.

Srbija i Hrvatska sastaće se sutra u polufinalu Evropskog prvenstva, a selektor je kazao da je ta faza takmičenja novost za njegov tim.

"Ovo nam je prvo polufinale i to nam je nepoznat teren, ali igramo protiv Hrvatske, sa kojom imamo posebne odnose i motive. Njihova prednost je iskustvo, a naša, svakako, publika", kazao je Vuković.

Selektor Srbije priznao je da je da je Hrvatska vrhunska ekipa, ali je kazao da je najveći mogući problem da njegov tim "ne izgori u prevelikoj želji".

"Hrvati su izuzetna ekipa, ali smo i mi pokazali da imamo kvalitet. Želimo da pobedimo u sportskoj borbi i dobroj atmosferi u hali. Najveći problem bi bio da ekipa ne izgori u prevelikoj želji za uspehom, ali daćemo sve od sebe da se to ne desi", kazao je Vuković.

Iako je hrvatska poslednjih decenija mnogo veća ekipa od Srbije i osvajala je svetske i olimpijske medalje, Vuković veruje da će sutrašnji meč odlučiti detalji.

"Veliku ulogu u meču imaće golmani, ali samo uz pomoć dobre odbrane. Utakmicu će odlučiti sitni detalji", kazao je on.

Hrvatske izveštače je zanimalo šta se to promenilo u srpskoj ekipi da je konačno počeo da se ponaša kao tim.

"Stalno pričamo i pokušavamo da objasnimo igračima da su oni sada sami sebi najbolji prijatelji, i da za ovih 15 dana nemaju nikog drugog", odgovorio je Vuković.

Dačić: Policija spremna za meč

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović poručili su danas da su pripadnici MUP-a spremni za predstojeći meč rukometnih reperezentacija Srbije i Hrvatske koji se u okviru Evropskog prvenstva u rukometu održava sutra u beogradskoj Areni.

 

"Spremamo se za utakmicu i očekujemo da ne bude nikakvih problema. Na utakmici ih sigurno neće biti pošto se ni dosadašnji izgredi nisu desili za vreme utakmice već nakon njih na ulicama", rekao je Dačih.

 

Prema rečima ministra, biće potrebno veliko angažovanje policije, ali će biti uloženi maksimalni napori da sve protkene uz sigurnost i red i bez incidentata. Dačić je još naglasio da je na nivou MUP-a formiran štab koji se sa organizatorima dogovara o sprovođenju mera obezbeđenja i dodao da, kada je reč o navijačkim grupama, godinama unazad policija ih privodi, ali se problemi ponavljaju.

 

"Vreme je da se odnosi normalizuju kada je reč o sportskim događajima", rekao je Dačić i istakao da je nedopustivo da ovakvi incidenti ruše ugled naše države.

 

"Policije Srbije i Hrvatske treba u svim sličnim situacijama da pohapse sve huligane, odnosno osobe koje se nasilnički ponašaju", smatra on.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online