Petak 5. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 25.01.2012.
23:20
Vestionline, Beta A

Vuković: Nisam razočaran, mislimo na polufinale!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da će igrači dobro podneti večerašnji poraz od Makedonije (22:19) u poslednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Srbiji.

Sve misli uprte u polufinale sa Hrvatima - selektor Veselin Vuković

"Rekao sam mojim igračima da su ovakve utakmice najteže za igranje, jer smo prvi sigurno i nemamo šta da dobijemo, ali možemo da izgubimo dosta. Rotacija u odbrani je bila loša, jer smo izgubili Bojana Beljanskog na početku meča, ali to je normalno i razumem igrače jer su koncentrisani na polufinale protiv Hrvatske", rekao je Vuković novinarima u Beogradskoj areni posle poraza od Makedonije.

Selektor Srbije je dodao da povreda Beljanskog nije ozbiljna, već da je imao 5-6 šavova i nije smeo da rizikuje ubacivanjem u igru u nastavku meča.

"Ta povreda nas je poremetila i takve stvari su normalne. Potrebno je sačuvati igrače. Teško je igrati ovakav meč, ne daj Bože da se neko povredi, igrači su obazrivi", kazao je Vuković i dodao da je veoma bitno skoncentrisati se na polufinalni meč i da opuštanja nema.

"Nemam sa čim da budem razočaran. Moramo da se pripremimo za polufinale", zaključio je Vuković.

Kapiten Srbije Momir Ilić rekao je da je meč sa Makedonijom služio da se njegovi saigrači opuste i odmore.

"Ovaj meč nam je poslužio da se odmorimo jer nije imao baš nikakvog značaja. Samo nam je polufinale u glavi i meč sa Hrvatskom", kazao je kapiten Srbije.

Specijalista za odbranu reprezentacije Srbije Nikola Manojlović kazao je da su igrači bili rezervisani.

"Nije svejedno igrati na Evropskom prvenstvu pa da se tek tako opustiš. Mi smo se, ipak, rezervisali malo jer nam meč ništa nije značio. Moramo sada da se uozbiljimo i u nastavku odigramo maksimalno", rekao je Manojlović.

Srednji bek Dalibor Čutura istakao je da srpski igrači nisu hteli da izgube utakmicu, ali da se to nažalost desilo.

"Nismo hteli da izgubimo i otaljamo utakmicu, ali mnogo smo se rotirali jer nam je potrebna svežina. Dali smo sve od sebe, ali smo na kraju izgubili", rekao je Čutura.

Petar Nenadić je ocenio da je odmor u ovom meču nekim igračima bio preko potreban.

"Odmarali smo igrače, to nam je bilo najbitnije u ovom meču. Hteli smo da pobedimo, ali u glavama nam je bilo samo polufinale. Tamo nas čeka više od utakmice", rekao je Nenadić.

Selektor Makedonije: Najveći uspeh u istoriji

 

Selektor rukometaša Makedonije Zvonko Šundovski rekao je posle pobede nad Srbijom (22:19) na EP da je njegova ekipa napravila najveći uspeh u istoriji.

 

"Odigrali smo u visokom ritmu, zadržali koncentraciju, kao i svaku utakmicu do sada. Ova reprezentacija je postigla najbolji uspeh u istoriji, što je fenomenalno. Imali smo podršku navijača koji su nam mnogo pomogli", rekao je Šundovski.

 

Selektor Makedonije čestitao je Srbiji plasman u polufinale i poželeo igračima mnogo uspeha.

 

"Mi smo došli u priliku da se borimo za peto mesto i kvalifikacije za Olimpijske igre što je najveći uspeh u istoriji našeg rukometa. Meč protiv Slovenije nam može puno toga doneti", kazao je Šundovski.

 

Makedonski reprezentativac Stojanče Stojilov rekao je da su on i njegovi saigrači "pomalo tužni" jer su mogli više da naprave na Evropskom prvenstvu.

 

"Da nam je neko ponudio peto mesto sigurno bi ga prihvatili. Ali sad možemo da kažemo da smo malo tužni. Srećan sam jer smo pobedili u poslednjoj utakmici", rekao je Stojilov.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2012. 10:25
Србија иде даље! Свака част момци. Србија!
Četvrtak 26.01.2012. 10:58
Treba uvek ići na pobedu! Za ovaj poraz se možete iskupiti samo zlatom ili bar pobedom nad Hrvatima. Napred hrabro!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online