Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.01.2012.
19:59
Beta A

Španci iznenadili Francusku na startu EP

Rukometaši Španije pobedili su večeras u Novom Sadu Francusku sa 29:26 i tako već u prvom meču Grupe C iznenadili vladajuće olimpijske i svetske šampione, dok su Slovenci nadigrali Norvešku sa 28:27.

Posle početnih odmeravanja snaga i rezultata 3:3, Španci su prešli u vođstvo koje su uspeli da sačuvaju do kraja meča i pored neizvesne završnice.

Španci su najveću prednost imali u 38. minutu, kada su serijom od 4:0 došli do pet pogodaka razlike. 

Ipak, Francuzi su uspeli da smanje prednost na dva gola deset minuta pre kraja, ali su Španci sa igračem nanje postigli dva vezana gola i ponove stekli značajnu prednost.

U finišu utakmice igralo se gol za gol a Francuska se opet serijom od tri gola primakla na gol razlike nešto više od minut do kraja meča. Onda su Španci posle jednog dugačkog napada uspeli da iznenade Francusku odbranu, pa je Kristijan Ugalde ostao sam i lako pogodio mrežu.

Do kraja, Francuzi su ishitreno šutirali da bi Španija iz kontre postavila konačan rezultat. Španija je igrala raznovrsno u napadu, a čak 12 rukometaša "crvene furije" upisalo se u listu strelaca. Najefikasniji su bili Alberto Entrerios i Hoan Kaneljas sa po četiri gola. Kod Francuza najbolji je bio Žerom Fernandez sa sedam golova, dok je Lik Abalo postigao šest. 

Mađarska i Rusija su u drugom meču grupe C odigrale nerešeno 31:31 (19:19).

Gabor Češar bio je najbolji strelac meča s osam postignutih golova, dok je u slekciji Rusije najefikasniji bio Čipurin sa pet goloa. 

Sebastijan Skube prolazi pored zbunjenih Norvežana

U prvoj utakmici Grupe D Evropskog prvenstva Norveška je opravdala ulogu favorita protiv Slovenije, ali je do pobede došla tek u dramatičnoj završnici u vršačkom ''Milenijumu'' rezultatom 28:27 (14:14).

Utakmica je tokom celog svog toka bila neizvesna, a više koncentracije u finišu imali su Norvežani, koje su sa po šest postignutih golova predvodili Rambo, Mamelund i Mirhol.


Kod Slovenaca, po pet puta su se u strelce upisali Gajić i Zorman.

Hrvatska je u drugom meču grupe D Evropskog prvenstva u rukometu savladala Island sa 31:29 (14:15). Meč je bio vrlo neizvestan, a Hrvatska je u vođstvo po prvi put došla tek dva i po minuta pre kraja.

Manuel Štrlek bio je najbolji strelac na meču sa osam golova.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online