Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.04.2011.
19:50
Vestionline A

Rukometaši Partizana bolji od Zvezde

Rukometaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 25:23 u prvenstvenom derbiju, odigranom u sklopu 23. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su ovim trijumfom učvrstili prvu poziciju na tabeli, sa 42 boda, dok je Zvezda ostala na drugom mestu, sa 36 bodova (dva su joj oduzeta zbog neisplaćenih obaveza prema bivšem golmanu). Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je kapiten Crvene zvezde Srđan Trivundža sa devet golova, dok je najbolji strelac Partizana bio Nenad Maksić sa pet pogodaka.

Partizan je bolje ušao u duel i brzo stigao do vođstva od 5:1. Zvezda je uspela da smanji na 5:3, a crno-beli su do 20. minuta imali već pet isključenja. Međutim, Partizan je i pored igre sa rukometašem manje uspeo da povede 11:6. Crvena zvezda je uspela da izjednači na 11:11, ali su crno-belih prvih 20 minuta rešili u svoju korist 13:11.

Partizan je u većem delu drugog poluvremena imao prednost od tri do četiri gola, a Zvezda se dva puta približila na minus jedan. Tri minuta pre kraja utakmice Zvezda je ponovo prišla na samo gol minusa (23:22), a onda je zbog prigovora sudiji trenera Zvezde Igora Butulije gostujući tim dobio isključenje od dva minuta. Partizan je poveo 24:22. Međutim, Zvezda je u narednom napadu postigla gol sa igračem manje a uz to je i iznudila isključenje. "Crno-beli" su nisu iskoristili naredni napad, a Zvezda je propustila šansu da u poslednjem minutu izjednači. Partizan je iskoristio kontru i postavio konačnih 25:23.

Brković: Partizan je zasluženo pobedio

 

Trener Partizana Aleksandar Brković rekao je danas posle derbija sa Crvenom zvezdom, da je njegov tim zasluženo pobedio, ali i da je primio golove "koje nije trebalo".

 

"Čestitam navijačima na podršci i igračima na sjajnoj borbi. Mislim da smo odlično odigrali, ali smo primili nekoliko golova koje nije trebalo. Vodili smo sa 11:6, a onda smo dozvolili da Zvezda napravi seriju od 5:0", rekao je Brković.

 

Igrač Partizana Nenad Maksić smatra da je njegov tim zasluženo pobedio, jer je vodio celu utakmicu.

 

"Mislim da je derbi opravdao očekivanja. Jasno je da smo bili pod velikim pritiskom i da smo ovaj meč morali da dobijemo kako bismo osvojili titulu. Golman Zvezde Bojan Ljubišić je odbranio sve što je trebalo i on je najzaslužniji što je bio ovakav rezultat na kraju meča", rekao je Maksić.

 

Trener Crvene zvezde Igor Butulija čestitao je Partizanu pobedu u derbiju.

"Momci su se borili. Sve druge stvari...'to je igra mačke i miša'. Crvena zvezda ima veliku budućnost, niko nas neće ugasiti. Svi su znali ko će da sudi ovaj meč. Delegat je sve vreme stajao pored mene. Neće me niko napraviti problematičnim, jer to nisam. Mi ćemo sada našu šansu potražiti u Kupu Srbije", rekao je Butulija.

 

Igrač Crvene zvezde Boban Živković čestitao je protivnicima pobedu i ocenio da je "utakmica bila lepa za gledanje".

 

"Bila je fer utakmica, sa puno grešaka", dodao je Živković.

 

Na pitanje, da li je ovim mečom odlučen prvak države, trener Crvene zvezde je odgovorio:"Partizan će verovatno biti šampion".

 

S druge strane, trener Partizana Brković ocenio je da će za njegov tim "sve biti gotovo, kada liga bude završena'.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online