Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.04.2011.
18:23
Vestionline, Beta A

Blagojević: Žao mi što je uspeh sad u drugom planu

Sportski direktor Partizana Aleksandar Blagojević rekao je danas da mu je žao što se zbog incidenata u Atini ne priča više o velikom sportkom uspehu rukometaša, ali i da je ponosan na ekipu i članove tima.

Partizan je pobedio AEK sa 24:23 u Atini i tako se plasirao u polufinale Čelendž kupa, ali je to palo u drugi plan, pošto su na kraju utakmice u teren ušli navijači i napali gostujuće igrače.

Aleksandar Blagojević

"Žao mi je što je sve ovako ispalo i zato što smo napravili fantastičan uspeh plasmanom u polufinale. Treba da se priča o mladim igračima koji su izdržali ovaj pritisak, a ne o ovom", rekao je Blagojević agenciji Beta.

Igrači Partizana još nisu došli u Beograd, a iz Atine su krenuli sinoć, nekoliko sati posle završetka utakmice.

"Mi smo u poluvremenu napravili plan za izlazak ako se tako nešto desi, pošto uslovi za igru uopšte nisu bili regularni. Kada su nas napali, grupisali smo se kod zapisničkog stola i krenuli ka izlazu. Štitili su nas igrači i rukovodstvo AEK-a", rekao je Blagojević.

Uzrok napada najverovarnije je navijačka netrpeljivost AEK-a i PAOK-a iz Soluna, čiji su navijači u prijateljskim odnosima sa Partizanovim pristalicama. Partizan i PAOK nose crno-bele dresove.

"Mi smo već posle prve utakmice videli da je to nenormalna mržnja. Ukazivali smo na to, tražili smo da se donesu posebne mere obezbeđenja, alarmirali smo sve. Kada smo došli u Atinu javili smo se u ambasadu, ali je to bilo uzalud", rekao je Blagojević.

"Od početka se videlo da to nisu bili regularni uslovi za igru. Hala prima 700 gledalaca, a bilo ih je 2.000. Sve vreme je bilo nekih ljudi oko terena, koji su dobacivali. Posle završetka nastao je stampedo. Imali su flaše, štangle, letve", rekao je Blagojević.

Igrači, stručni štab, uprava Partizana i novinari iz Beograda skupili su se oko zapisničkog stola i u grupi su napustili teren posle nekoliko pokušaja. U tome su im pomagali domaći igrači.

Gosti su posle oko sat vremena ostali u svlačionici, ispred koje se nalazila policija pod punom opremom. Tek negde oko pola jedan autobus Partizana krenuo je iz Atine pod policijskom pratnjom. Nekoliko članova kluba i nekoliko igrača je lakše povređeno, sa masnicama i ogrebotinama. Direktor Partizana se i našalio zbog toga.

"Na svu sreću, niko nije ozbiljnije povređen, a i svi smo rukometaši pa smo navikli na batine", kazao je on.

Blagojević je istakao da su igrači i uprava AEK-a pomagali ekspediciji Partizana, ali da nisu mogli ništa da urade. On je rekao da policije nije bilo u terenu, a da su redari bili navijači domaće ekipe.

"To su neki huligani, nemaju veze sa klubom. Mi nemamo dalje šta da radimo, osim da damo izjave kada nas EHF pozove. žao mi je i ljudi iz AEK-a, pošto stvarno nisu ništa krivi, ali teško je biti objektivan i hladne glave sada", rekao je Blagojević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online