Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.01.2011.
22:25
Vestionline A

Vuković: Ostvarili smo neuspeh na SP

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković ocenio je da naš nacionalni tim ostvario neuspeh osvajanjem 10. mesta na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

"Naravno da nije uspeh. Bili smo blizu, ali to je ono što pričam uvek. Velika je razlika od minus do plus jedan. Nemam drugo objašnjenje osim straha od pobede. To je strah od pobede. Ne znam kako se leči. Verovatno bi trebalo pitati psihologe. To i igračima kažem. Nemojte misliti da im nisam rekao. Imamo dva razlike i u trećem dodavanju napravimo probijanje. Pa pustiš, igraš do pasivnog napada i kada ti sudije dignu ruku baciš loptu na tribine i završiš utakmicu. Kako se to nije desilo. Ja ne mogu dalje da pričam. To je ludilo. Niti te ko čuje, niti vidi. Ne znam, ne znam...", rekao je Vuković.

Selektor Srbije ističe da je na SP najviše podbacila igra u završnici našeg tima.

"Na nekoliko mečeva bili smo u egal završnicama i gubili smo ih. Imam problem da u tim trenucima dozovem nekoga. Preuzimam odgovornost za sve greške koje sam napravio. Za sve svesne i one nesvesne, koje ću videti kada ponovom pregledam utakmice. Prihvatam odgovornost i za izbor igrača, vođenje utakmica.... Videćemo šta će biti posle SP. Evidentno je da smo popravili odbranu, iako to može još bolje. Nedostaju nam dva igrača, trojka u odbrani. U Švedsku smo došli bez uigranog poslednjeg napada. Nismo bili u stanju da ga uigravamo pod pritiskom i stresom. Na tome ćemo raditi, kao i na zaletu, jer ga nemamo. To je razlog za nedostatak u organizaciji igre. Naše zvezde vole da izmišljaju...", zaključio je Vuković.

Rukometaši stižu sat pre ponoći

 

Rukometna reprezentacije Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu u Švedskoj zauzela deseto mesto, vratiće se večeras u Beograd. Reprezentativci će "presedati" u Nemačkoj, odakle će iz Minhena krenuti za Beograd, a dolazak je planiran za 23 časa.

 

Srbija je u svom posleđem meču u Švedskoj poražena posle produžetaka od Norveške u borbi za deveto mesto. Izabranici selektora Veselina Vukovića su u prvoj fazi pobedili Alžir i Australiju, poraženi su od Danske i Rumunije, dok im je remi sa Hrvatima doneo bod koji su preneli u drugu fazu. U tom delu Srbija je uspela da pobedi samo Argentinu, dok je pretrpela neuspehe protiv Švedske i Poljske, što je bilo dovoljno samo za plasman od 9-10. mesta na šampionatu.

 

Srbija je tako propustila priliku da se kvalifikuje za OI 2012. godine, a naredne godine naše rukometaše čeka novi izazov, kao domaćine EP.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online