Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.01.2011.
17:20
Vestionline A

Vuković: Pobeda za kraj!

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio da želi da naš nacionalni tim pobedom završi takmičenje na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Srbija će sutra do 20,30 časova igrati protiv Norveške meč za deveto mesto na SP.

"Jedini motiv treba biti taj - pobedom da se završi jedno veliko takmičenje. Uvek su ta neparna mesta pravim sportistima bolja, nego ona parna. Ne mogu da se kada je naša reprezentacija pobedila poslednji meč. To će nam biti najveći motiv. To ću da kažem momcima", rekao je Vuković.

On je dodao da je tokom noći gledao snimke mečeva norveške reprezentacije.

"Imamo još danas da se pripremimo i analiziramo ih. Odgledali smo meč koji su igrali sa Nemcima. Oni su jedna ozbiljna ekipa, gde je njihov igrač najbolji asistent na SP i treći je strelac šampionata. Oni su kvalitetna ekipa. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i krenenuti malo veseliji kući", dodao je selektor Srbije.

Vuković ističe da sa reprezentativci mora da se radi na psihološkom planu.

"Imamo blokade u pojedinim fazama igre. Od počcetka zahtevam u svakom trenutku da mora da se razmišlja. Definitivno imali smo malo vremena da upoznamo između sebe. Neki su došli kasno, 2. januara i primetili ste da smo imali dosta problema u prenošenju kontranapada. U fazi napada smo imali određenih problema i tu ima prostora za napredak. Mislim da smo se malo bolje upoznali, da igrači shvataju šta ja tražim. Očekujem da ne razmišljaju o problemu koji imamo trenutno, već da idu dalje. Ako bi vratili malo film, nas je jedna lopta delila od borbe za sedmo mesto, a dve lopte za peto. A to je posledica tih padovi koncentracije i tih blokada koje su evidentne", dodao je selektor.

Momir Rnić kaže da će igrači dati sve od sebe da se pobedom oproste od SP.

"Posle trijumfa protiv Argentine, verujem da ćemo se sa još jednim trijumfom oprostiti od švedske. Treba da probamo da pobedimo jednu dobru reprezentaciju Norveške. Oni su na ovom šampionatu igrali promenljivo. Daćemo sve od sebe da trijumfujemo i srećni krenemo za Srbiju", rekao je Rnić.

Najbolji strelac srpske reprezentacije Marko Vujin ističe da je ekipa emotivno ispražnjena.

"Umorni su oni i mi. Nismo očekivali da ćemo igrati za deveto mesto, jer smo se nadali boljem rezultatu. Ali, šta je tu je. Treba ovaj duel da odradimo kako treba i pobedom završimo šampionat", zaključio je Vujin.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online