Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.01.2011.
20:15
Vestionline A

Vuković: Sistemski rad počeo, ali puno škripi

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković, svestan toga da "orlovi" imaju samo teoretske šanse da se nađu na OI u Londonu 2012. godine, počeo je da svodi račune posle nastavka serije neuspešnih rezultata na velikim takmičenjima, ovaj put na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Evidentan pomak, ali ne dovoljno dobro - Veselin Vuković

Srbija poslednji meč takmičenja po grupama igra u utorak od 20,15 časova sa Argentinom, koju mora da pobedi sa 20 golova razlike, a da Poljska deklasira Hrvatsku (20+) kako bi imala šansu za OI.

Do kraja je ostalo jos dve utamice (Argentina i za plasman). Vaša ocena do sada urađenog na svetskom prvenstvu?

"Imamo jos dva duela i na žalost, možda možemo promeniti utisak na gore. Moram reći da smo dosta popravili igru u odbrani. Videli ste da nam je na nekoliko utakmica falilo samopouzdanja u fazi napada, da uzmemo još neki bod. Na kraju, kada podvučemo crtu, onda ćemo praviti neke dublje analize. Ovako kažem, evidentan je pomak u odbrani i dobili smo par igrača na koje se može računati", rekao je Vuković.

Biio je povika na suđenje u svim taborima. Vi već odavno imate skepsu prema sudijama. Šta možete reći posle sinoćne utakmice sa Poljskom?

"Prvo, ponosan sam na momke, nismo imali ni jedno isključenje zbog prigovora, iako smo u pojedinim utakmicama drastično oštećeni. I sinoć ima par nejasnih momenata u odlučujućim trenutcima. Sa sudijama se ne možemo izboriti, ali vredi pokušati da se sa tim nosimo. Fali nam lider u svakom smislu, fali nam međunarodno iskustvo za ovakve utamice. Ako nam se desi da najiskusniji igrač napravi takvu grešku, šta očekivati od mlađih. Jednostavno, to je neki pritisak koji je uvećan time šta nam se dešavalo. Mislim da smo juče izgoreli u prevelikoj želji. Pričaću sa momcima danas i pokusati da ih podignem ili oni mene da podignu. I ja mogu da potonem. Znam da nije tako, da smo dosta dobro radili. Došli smo do početka sistematskog rada u napadu. Malo nam škripi polukontra, jer imamo dve izmene. Fali nam još jedan igrač koji igra u oba pravca i još neki recimo, baš specijalista za napad, neki pravi napadač - organizator po mogućustvu, kaže Vuković.

Ni na jednoj utakmici nismo se obrukali, ne računajući Rumuniju, naprotiv igrali smo odlično, ali ipak, zasluženo ćemo igrati za mesto koje ne vodi u kvalifikacije za London?

"Ako je napredak da se više ne brukamo, to je dobro. Ja kažem, ne mogu da ozbiljno analiziram Rumuniju, jer nismo dugo bili u situaciji da nam poslednja utamica u grupi ne odlučuje ništa. Drago mi je da smo ranije ostvarili to što smo trebali, pa o njoj nismo ni ozbiljno pričali. Jednostavno, hteli smo da to što pre zaboravimo i uđeno u naredni krug", objašnjava Vuković.

Vezano za Argentinu. Da li ćete savetovati igračima da se ide na pobedu od 20 golova razlike i više?

"Ne mogu to da savetujem. Prvo kako se spremiti da nekoga pobediš 20 razlike? To nije ozbiljno. Mi treba da pokušamo da odigram najbolje što možemo i vidimo za koliko je to dovoljno. Pitanje u kakvom ćemo stanju dočekati tu utakmicu. Vidim da momci mnogo pričaju o ovome šta se dešava, da im je žao... Počinju polako da traže razloge od sebe pa na dalje. A ne kao u drugima, kako je ranije bilo. Naravno, ja preuzimam deo odgovornosti, a te neke stvari kako se spremiti, videćemo. Nerealno je očekivati tako nešto. Ako se bude ukazala šansa, naravno da ćemo pokušati da je iskoristimo", zaključio je Vuković.

Ilić: Problem je psihološke prirode

 

Reprezentativac Srbije u rukometu Momir Ilić žali propuštenom prilikom u završnici meča sa Poljacima (27:26) koja je "orlovima" ugasila sve nade da mogu do kvalifikacija za OI 2012. u Londonu.

 

"Mi smo na početku drugog poluvremena imali jedan pad koji su Poljaci iskoristili i poveli sa pet golova razlike. Međutim, vratili smo se vrlo brzo i čak smo i poveli. Igrali smo gol za gol do samog kraja. Nesrećno smo primili taj pogodak u zadnjim sekundama. Sa tim jednim bodom bilo bi sigurno lakše. Imamo dosta oscilacija u igri i problem je na psihološkom planu. Treba u budućnosti da na tome poradimo. Sigurno je da imamo kvalitet, ali treba da još više verujemo u sebe, da se dignemo psihološki... To je pravi put ka medalji. Razgovarao sam sa igračima koji su osvajali medalje i ono to tako rade. Na primer, kao Francuzi - jaki su i puni samopouzdanja. Treba se ugledati na njih", rekao je Ilić i onda prokomentarisao poslednjeg rivala u grupi - Argentinu.

 

"Sigurno je da su jedan nezgodan protivnik i da su iznenađenje prvenstva. Niko nije računao na njih, ali su pobedili švedsku. Biće dosta teško, ali da ćemo uspeti da pobedimo. Mislim da oni neće izdržati, jer je već kraj šampionata. Treba da se od samog starta odlepimo i da probamo da dajemo lake golove. Mi motiva imamo. Sve što nas više lome ti porazi, mi smo jači. Razgovarao sam sa saigračima i svi se slažu da mi nismo više raprezentacija koja ne može da nešto postigne. Naprotiv, mi smo ekipa i verujemo u sebe. Imamo još godinu dana da se spremimo za EP u Beogradu", rekao je Ilić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online