Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.01.2011.
22:28
Vestionline A

Vuković: Šveđani nisu ubedljivi!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković suočio sa ozbiljnim problemom pred nastavak druge faze takmičenja na SP u Švedskoj pošto je golman Dimitrije Pejanović, zbog porodičnih problema, morao da se vrati u Španiju, pa će ga u nastavku šampionata zameniti Dragan Marjanac.

Nadam se da je šamar od Rumuna dovoljan da se igrači probude - Veselin Vuković

"Očekujem od Marjanca da, kao i protiv Čeha pomogne, što je najnormalnije i najsportskije. Zato je tu i kada se ovo desilo sa Pejanovićem", rekao je Vuković.

Srbija u drugu fazu takmičenja, gde će igrati protiv domaćina Švedske, Poljske i Argentine, ulazi posle debakla od Rumunije (38:28).

"Danas smo pričali samo o tom meču sa Rumunijom. Moramo iz poraza da izvlačimo pouke, da ne ponavljamo iste greške. Sećam se konferencije jedne, gde sam rekao da šta god napravimo protiv Hrvata bićemo i fizički i emocionalno ispražnjeni. Da je meč sa Rumunima bio odlučujući, ko zna šta bi bilo. Ne verujem da bi ovako bilo. Možda je dobro što mi volimo malo da nam neko udari jak šamar, da se probudimo", rekao je Vuković.

Prvi protivnik, u subotu od 18 časova, biće domaćin Švedska.

"Prvo, sigurno je da suđenje neće biti na našoj strani. Teško je to reći momcima. Nadam se da ćemo učiniti sve što je do nas, da Šveđanima zagorčamo život. Na kraju karajeva i oni imaju dve utamice posle za vađenje. Pokazali smo protiv Danske u prvoj fazi da možemo da igramo u atmosferi koja nije bila prijateljska, gde nismo imali ni kvalitetno suđenje, da možemo 50 minuta da igramo dobro. Nadam se da ćemo to uraditi, danas, ali do samog kraja", dodao je Vuković, koji smatra da su i Danci kvaliteniji od Šveđana.

"Danci su kao reprezentacija kvalitetniji, ali i Šveđani imaju mozda bolje pojedince, ali nisu ubedljivi. Pitanje je i u kakvoj su svi formi. Recimo, što smo gledali Kim Anderson nije u nekoj formi, ali pretpostavljam da i oni dižu formu iz meča u meč. Odbrana treba da nam bude glavni adut, ako nema odbrane onda nema ni napada. Rekao sam igračima da sam video da su posle dužeg vremena protiv Hrvata uživali igrajući u odbrani. To pokušavam da im objasnim. Samo se tako može doći do dobrog rezultata, u šta verujem i na meču protiv Šveđana", zaključio je Vuković.

Bek Momir Ilić takođe da Šveđani nisu toliko jaki kao ranije.

"Sigurno je da će u meču sa Švedskom biti puna hala i biti protiv nas, kao i suđenje. Ali, navikli smo mi na to. Nisu Šveđani kvalitetni puno. Imaju dosta slabosti, a mi dosta prostora da još pokažemo veći kvalitet. Poznajem ih mnogo dobro. Činjenica je da im fali Alm. Gledao sam ih protvi Argentine i tu su se videle njihove slabosti. Imali su i lakši put do druge faze, za razliku od nas. Najvažnije je da mi budemo pravi i ako budemo igrali kao protiv Hrvatske, pobedićemo. Ključ je da igramo što duže u napadu i da odigramo dobru odbranu. Moramo biti agresivni, i to je uspeh za dobar rezultat. Nemaju baš dobre bekove i mozemo se nositi sa njima. Ali mi moramo biti pravi", dodao je Ilić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online