Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.01.2011.
22:30
Vestionline A

Vuković i Goluža žale za pobedom

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je naš nacionalni tim propustio veliku šansu da pobedi Hrvatsku u meču četvrtog kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Velika borba Ivana Balića sa reprezentativcima Srbije

"Teško mi je, jer smatram da smo opet propustili priliku da pobedimo. Zaustavio nas je izgleda taj strah od pobede. To je jedan od najvećih strahova koje postoje. Međutim, moram da budem zadovoljan, jer smo ovim remijem praktično obezbedili plasman u drugi krug i još tri kvalitetna meča. Pokušaćemo u nastavku takmičenja da obezbedimo vizu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine", rekao je Vuković.

Selektor Srbije je istakao da će naši reprezentativci posle današnjeg remija sa Hrvatskom 24:24, biti spremni i za sutrašnji meč sa Rumunijom (20,30h).

"Svi su igrali protiv Hrvatske, neko manje neko više. Gledaćemo da se odmorimo i spremimo za duel s Rumunima. Želimo da pobedimo ne samo zbog našeg samopouzdanja, već nam nedostaje i ta lekcija da naučimo da pobedimo", dodao je selektor Srbije.

Selektor muške rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža izjavio je da je njegov nacionalni tim propustio veliku priliku da pobedi Srbiju.

"Mislim da je remi zaslužen i za nas i za rivala. Gubli smo dva razlike tri minuta pre kraja, lako smo prokockali svoju prednost. Prebrzo smo šutirali, a odbrana nije funkcionisala kako treba. Prelako smo primali golove. Idemo na pobedu protiv Danske, jer mislim da to i možemo. Moramo da odmorimo igrače i da se pripremo za narednu utakmicu. Moramo da smognemo snagu da pobedimo", kaže Goluža.

Jedan od najiskusnijih rukometaša Srbije Mladen Bojinović izjavio je da je naš nacionalni tim pokazao svoju vrednost nadanašnjem meču sa Hrvatskom.

"Za nas je SP krenulo sa utakmicama protiv Danske i Hrvatske i već smo obezbedili drugi krug sa jednim bodom. Idemo dalje, korak po korak, kao što smo i rekli. Rumunija sutra - a to je jedna prijateljska utamica. Već smo se kvalifikovali za drugi krug. Samo opušteno", rekao je Bojinović.

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum naglasio je da je utakmica sa Hrvatskom bila "tvrda".

"Srećan sam što smo im oduzeli jedan bod. Borili smo se svi, svaki pojedinac je odradio deo posla, dao svoj maksimum. Imali smo šansu za pobedu, ali ne treba toliko tugovati. Sutra je već nova utamica. Ipak je Hrvatska poslednjih deset svetskih tamičenja u samom vrhu i ovaj bod je veliki i daje nam samopouzdanje. Sigurno je da su Rumuni fizički jaka ekipa, krupni su, ali moramo da izbistrimo glave posle ove teške borbe, koncentrišemo se i pobedimo", rekao je Šešum.

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić istakao je da naš nacionalni tim protiv Hrvata pokazao kvalitet.

"Srećan smo i zbog boda, a i zbog dobre igre koje smo pokazali. Prikazali smo ono što svi stručnjaci tvrde da imamo kvalitet. Igra je bila veoma pametna i odgovorna. Igrali smo mirno i pametno do kraja, mada smo mogli i da pobedimo. Moramo da budemo zadovoljni i da na sutrašnjoj utakmici sa Rumunima ponovimo dobru igru. Moramo da izvučemo pouke iz ovog meča i da nastavimo sa dobrom igrom", rekao je Stanić.

Sin proslavljenog jugoslovenskog reprezentativca Momir Rnić, istakao je da je utakmica bila izuzetno teška.

"Mislim da oni vaze za favorita za titulu na SP. Imaju jednog Ivana Balića, koji je motor njihove reprezentacije. Svi smo izgarali na terenu Mislim da smo odigrali dobro i svi smo igrali kao jedan. Zasluženo smo osvojili bod, ali ističem da smo i mi i oni mogli do pobede", naveo je Rnić.

Najbolji hrvatski rukometaš Ivano Balić kaže da oba tima moraju da budu zadovoljna bodom.

"Srbi su igrali agresivnu odbranu 6-0 s puno kontakta. Mi smo imali dosta problema i u napadu i u odbrani. Morali smo da zatvorimo sredinu, ali se nismo držali dogovora. Treba da budemo zadovoljni s bodom. Do utakmice s Danskom moramo da popravimo greške. Biće nam teško jer rotiraju igrače, a najveća snaga su im kontre i polukontre", naveo je Balić.

Pivotmen hrvatske reprezentacije Igor Vori smatra da su obe reprezentacije odigrale dobru utakmicu.


"Mi smo pokazali naš karakter. Pet minuta smo gubili dva razlike, ali smo se izvukli. Mi imamo snage da se izvučemo. Rekao sam pre početka prvenstva da je Srbija jedan od kandidata za najviši plasman. Čestitam svim mojim momcima", rekao je Vori.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online