Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.01.2011.
18:33
Vestionline A

"Da se ne lažemo, biće teško protiv Hrvata!"

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković je da očekuje težak meč protiv Hrvatske u četvrtom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

"To je posebna utakmica za sve. Mi ćemo pokušati da probamo da damo sve od sebe. Međutim, moramo da budemo i praktični. Ako vidimo da su jači od nas i ako dokažu to u određenom delu, verovatno ćemo pokušati da sačuvamo nešto snage za Rumuniju. Plašim se da ne budemo igrali egal utakmicu i ne daj Bože izgubimo, a potrošimo se sasvim. Rumuni imaju slobodan dan, pa Australiju, ali mislim da smo kvalitetniji od njih. Ivano Balić je vrhunski igrač. On osim organizacije igre može da iznese sam teret cele utakmice. Tu ne može da bude iznenađenja. Mi nemamo mogućnosti da imamo tri spremne odbrane. Tako je, da se ne lažemo", rekao je Vuković.

On je istakao da ne razmišlja previše o Hrvatskoj, već o selekciji Srbije.

"Dovoljna nam je naša muka. Imamo svojih problema, neka oni razmišljaju o nama. Reći ću momcima da uđu u duel, kao i da je svaki drugi. Ne sme da bude naboja, da ne bi napravili nešto, jer nas čeka još utakmica na SP. Svaki igrač nam treba i ne sme niko da dobije crveni karton. Mislim da neće, jer vidim da se igrači druze i da se dobro međusobno poznaju", naveo je Vuković.

Jedan od najiskusnijih igrača u našoj selekciji Mladen Bojinović izjavio je da je spreman za duel s Hrvatskom.

"Zdrav sam i sve je u redu. To je najbitnije pred duel sa Hrvatskom. Činjenica je da nas je malo iznenadio ukupan skor utakmice s Danskom. Nismo očekivali da ćemo izgubiti sa osam golova razlike. To nije bilo realno. Ovo je SP, koje se nastavlja narednim mečom s Hrvatskom. Mi možemo mnogo da dobijemo posle ove utakmice. Sigurno je da je Hrvatska favorit i da ima više iskustva. Mi ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage. Oni imaju Balića i Lackovića, ali verujem u nas, u moje momke. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Bojinović.

Utakmica između Srbije i Hrvatske biće odigrana u sredu od 18,00 časova.

Goluža: Ne osećam pritisak


Selektor muške rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža izjavio je da ne oseća pritisak uoči meča sa Srbijom.


"Kada sam preuzeo reprezentaciju nije bilo toga, jer ja sam takav čovek. Ne bih ni uzimao da radim, a da sam pod pritiskom. Mi smo favoriti, ali oni ne pobeđuju uvek. Sve to treba pokazati i dokazati na terenu. Srbija nema šta da izgubi protiv nas, nema nikakav imperativ na leđima i ući će opušteno u meč. Ja tu vidim veliki plus za Srbiju. Srpska selekcija nema dovoljno iskustva, jer na poslednjim velikim takmičenjima nije igrala u završnici. Nadam se da će nijanse da odluče. Pojedinac nikada ne može da odluči. Ekipa koja bude imala bolju odbranu verovatno će da pobedi", rekao je Goluža.


Golman selekcije Hrvatske Mirko Alilović kaže da očekuje težak meč sa Srbijom.


"Idemo na pobedu, jer počinje borba za bodove za drugi krug. Gledali smo Srbiju na meču sa Danskom. Mislimo da je rezultat previsok. Srbi su jaki, imaju vrhunsku ekipu, naročito na bekovskim pozicijama. Pritisak sa tribina će se preneti na teren. Neka pobedi bolji. Imam respekt prema srpskim igračima, ali ih se ne plašim", poručio je Alilović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online