Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.01.2011.
18:44
Vestionline A

Vuković: Probili smo led, sad sve ide svojim tokom

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izrazio je nadu da njegovi igrači neće praviti previše gluposti u meču drugog kola protiv Australije u nedelju, kao što su to činili sa Alžirom na otvaranju Svetskog prvenstva u Švedskoj.

Srbija je u petak, teže nego što se očekivalo, pobedila Alžir (25:24) i u nedelju od 18 časova u Malmeu igra sa Australijom, protiv koje takođe važi za favorita i gde traži očekivanu pobedu.

"Momcima sam čestitao pobedu, bez obzira na sve gluposti koje smo napravili protiv Alžira. To sam im i rekao...dobre ekipe kada loše igraju i svesne su toga, mogu da pobede bilo koga! Tako smo u poslednjih par napada i minuta odigrali kvalitetno, zrelo i pobedili. To je ono što raduje i ja pokušavam da svi budu pozitivni i da izvlačimo pozitivne stvari iz svega što je desavalo na utamici sa Alzirom. Mislim da smo probili led i da možemo dalje opuštenije. U prošlosti se desavalo da su nas zmije ujedale, pa sada moramo i guštera da se plašimo! Ali, mislim da u ovom trenutku nemamo takvu situaciju. Sve ide normalno, imaćemo dva treninga i pokušaćemo da se pripremimo sto bolje. Protiv Australije ću težiti da razigramo par igrača koji nisu bili na parketu u meču sa Alžirom, a da odmorim pojedine reprezentativce. Vec slažemo kockice za one tri utamice koje nas čekaju, Danska, Hrvatska i Rumunija. Tako da sve ide svojim tokom i verujem u novu pobedu", rekao je Vuković.

Rajko Prodanovic smatra da je Australija mnogo slabili rival od Alžira.

"Imamo vrlo malo informacija o reprezentaciji Australije. Znamo da su slabiji protivnik od Alžira, koji se pokazao u petak kao jedan izuzetno nezgodan rival. Sudeći po rezultatu meca Danska - Australija, mislim da neće biti toliko teška ta utakmica. Kvalitetniji smo od Australije i naravno verujem da možemo da trijumfujemo. Mislim da smo sada svi već u mislima okrenuti meču sa Dancima koji je na programu u ponedeljak", kaže Prodanović.

Ivan Nikčević kaže da nije čudno što se ekipa mučila sa Alžirom, jer je početak jakog takmičenja, a svaki početak je težak.

"Prva utakmica je uvek najteža na svakom takmičenju. Alžir se pokazao kao vrlo nezgodan protivnik. Igrali su neku odbranu 3-3, a u nekim trenutcima i presing, čak po celom terenu, gde kod malog pada koncentracije su pravili i davali nam po tri-četiri gola. Međutim, u trenutcima kada je trebalo da se prelomi utakmica, pokazali smo kvalitet i pobedili. Najvažnije je da smo uzeli dva boda. Australija je kvalitetu ispod Alžira. Mi moramo ući maksimalno skoncentrisani u duel. Uvek su te utakmice koje su unapred dobijene i najteže. Verujem u dva nova boda", dodao je Nikčević. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online