Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.12.2010.
22:24
Vestionline A

Rukometaši pobedili Rusiju u meču za Kraljevo

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Rusije 37:33 (20:11) u prijateljskom meču odigranom u Beogradu.

Utakmica je odigrana u okviru manifestacije "Dan srpskog rukometa", a u sklopu priprema naše selekcije za Svetsko prvenstvo, koje počinje 13. januara naredne godine u Švedskoj. Sav prihod od ulaznica biće uplaćen za pomoć gradu Kraljevu, koji je nedavno pogođen teškim zemljotresom.

Ekipe su se na početku meča smenjivale u vođstvu, a Srbija je do prve osetnije prednosti stigla u 14. minutu (11:5). Naša selekcija je nastavila sa dobrom igrom i u nastavku meča, a "orlovi" su u 20. minutu imali prednost od 14:7. Izabranici Veselina Vukovića zadržali su visok nivo u prvom delu igre i prvih 30 minuta rešili u svoju korist rezultatom 20:11, a u ovom delu meča briljirao je Vujin, koji je postigao 10 golova.

Rusija je zaigrala angažovanije u drugom poluvremenu, a gosti su u 42. minutu smanjili vođstvo Srbije na 24:18. Srpski rukometaši su posle serije grešaka dozvolili Rusima da u 48. minuta dođu do minusa od četiri gola (28:24). Gosti su dva minuta pre kraja meča stigli do 35:33, ali "orlovi" nisu dozvolili Rusima da naprave preokret i stigli do trijumfa od 37:33.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Marko Vujin sa 14 golova, dok se kod gostiju, istakao Starih sa šest pogodaka.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je zadovoljan igrom svojih izabranika na prijateljskom meču protiv Rusije.

"Nedostaju nam tri važna igrača, što se i pokazalo na ovom meču. Bili smo odlični u prvom poluvremenu, a onda smo pali zbog nedostatka snage. Zadovoljan sam prikazanim, jer su igrači pokazali veliku volju i želju da nadoknade nedostatak nekih igrača. Ovo nam je bio prvi meč u pripremnom periodu, a u stvari to je bio tek sedmi zajednički trening. Bićemo kompletni posle Nove godine, ali s optimizmom nastavljemo pripreme za SP", rekao je Vuković i dodao da će Srbija do početka Mundijala odigrati još četiri prijateljska duela.

Naša reprezentacija sutra putuje u Tunis gde će odigrati dva meča sa ovom selekcijom, a potom se vraća u Beograd gde slede dueli sa Bosnom i Hercegovinom i Austrijom.

Srpski pivotmen Rastko Stojković izjavio je da veruje da naša selekcija može da napravi dobar rezultat na SP.

"Mi se ozbiljno spremamo za SP, što je pokazao i večerašnji meč, jer je Rusija jedna od najboljih reprezentacija sveta. Idemo redom pa dokle stignemo. Nadam se da ćemo daleko da doguramo. Pozvao bih nacija da nam pruži maksimalnu podršku, a mi ih nećemo razočarati", dodao je Stojković.

SP u Švedskoj počinje 13. januara naredne godine, a Srbija će igrati u grupi C sa Hrvatskom, Rumunijom, Danskom, Alžirom i Australijom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online