Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.12.2010.
22:19
Vestionline A

Kitić: Tražim ostavke zbog bruke na EP

Najbolja rukometašica sveta svih vremena Svetlana Kitić-Magić kaže za "Press" da je učinak reprezentacije na Evropskom prvenstvu najteži poraz u istoriji domaćeg rukometa i da zbog toga kompletan stručni štab mora da podnese ostavku.

Kitićeva trenutno radi na projektu ozdravljenja srpskog ženskog rukometa i dodaje da bi se rado prihvatila odgovorne funkcije kojom bi pomogla da se 2013. na Svetskom prvenstvu u Srbiji ostvari povoljan rezultat.

"Sramno smo se oprostili od prvenstva, što me uopšte ne čudi. Nažalost, obistinile su se moje reči izgovorene pred start takmičenja. Patriotski sam podržavala tim, želela da se nađu u drugom krugu, ali je realnost drugačija. To je posledica nerada u ženskom rukometu poslednjih godina. Da se razumemo, naše igračice nisu krive. One su odigrale daleko od svog maksimuma, možda sa 30 odsto snage, ali one su platile danak nespremnosti. U atmosferi koja ih je pratila više i nisu mogle da urade. Apsolutno ne verujem u priču da je u timu vladala dobra atmosfera. Gledala sam lica devojaka na tajm-autu, blede, bez želje, volje...", navela je legendarna rukometašica.

Svetlana Kitić-Magić kaže da treba promeniti kompletan stručni štab.

"Oni sedam godina odlaze na razna takmičenja i vraćaju se već posle prvog kruga, da ne pominjemo medalje. To dovoljno govori. Oni su kumovali lošoj atmosferi, loše su vodili tim tokom mečeva. Na EP su igrale naše najbolje igračice i taj kostur treba zadržati za SP 2013. Tu treba dodati 2-3 mlađe igračice, mada mi nemamo previše uspeha u mlađim kategorijama. Na poslednja dva takmičenja smo bili 12, 13. i to dovoljno govori o kvalitetu. Sadašnje naše igračice ne zaostaju mnogo za drugim selekcijama. Drugi su tehnički obučeniji, više trče, ali te stvari mogu lako da se isprave. Imamo dovoljno vremena u naredne dve godine da ispravimo te stvari. Ovo vam govori najbolja rukometašica sveta i treba da mi verujete", zaključila je Svetlana Kitić-Magić.

Ona je istakla da veruje da Srbija može da ostvari dobar rezultat na narednim takmičenjima.

"Mi smo na EP odveli najbolji tim koji smo mogli da sastavimo, izuzimajući povređenu Draganu Cvijić. Ali, pogledajte tenisere, treba se ugledati na njih. Pogledajte, oni se retko kad sastaju, uglavnom igraju individualno, ali su napravili dobru reprezentaciju. Ne može samo trener da bude kriv. Ima tu još mnogo problema. Recimo, treba da se zapitamo ko je kriv i ko je dopustio da Bojana Petrović zatraži i dobije crnogorski pasoš i zašto Ana đokić pauzira godinu dana kako bi stekla pravo nastupa za Crnu Goru? To ne sme da se ponovi, niko više od naših igračica ne sme da zatraži promenu pasoša", navela je najbolja rukometašica svih vremena.

Srbija je 2013. godine domaćin Svetskog prvenstva.

"Već od danas treba da počnemo da mislimo na 2013. godinu, kako nam se ne bi ponovila ova sramota. Radim na projektu, imam viziju, i kada sve to završim, onda možemo da pričamo konkretnije o tome. žena sam koja je 30 godina u rukometu i mislim da sam dovoljno kompetentna da pomognem. Ne bih da se mešam u stvari u koje se ne razumem, ali ima dosta toga u šta se razumem i mogu da pomognem. Srela sam se sa predsednikom RSS Velimirom Marjanovićem na kongresu SPS-a i nezvanično smo pričali. Zajednički smo konstatovali da je u Danskoj doživljen debakl. Nemam zvaničnu ponudu iz saveza, mada se nešto šuška, ali sam spremna da se prihvatim odgovornosti. Mesto sportskog direktora bi bilo pravo za mene. Ozbiljna sam, odgovorna osoba, svesna problema koje imamo...", zaključila je Kitićeva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online