Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.10.2010.
11:02
Kurir A

Udovičić: Ja sam Srbin!

Vaterpolista Vanja Udovičić preselio se u Zagreb nakon što je potpisao ugovor sa ekipom Mladosti.

Srbin sa velikim S - Vanja Udovičić

Iako je, sve dok zakonski nije mogao da ga promeni, nosio ime Franjo, kapiten naših vaterpolista još jednom se jasno i glasno izjasnio o svojoj nacionalnoj pripadnosti. U intervjuu za hrvatski Jutarnji list novi član zagrebačke Mladosti, koji ima tri državljanstva (srpsko, hrvatsko i italijansko), rekao je ono što svi odavno znamo...

"Vanja je Srbin i igra za Srbiju. Moj otac ima hrvatsko državljanstvo, ali živi u Beogradu. Eto, sve sam rekao", rekao je Udovičić, a zatim odgovorio na seriju pitanja u vezi sa odlukom da kao Srbin zaigra za hrvatski klub.

"Mladost je za mene novo iskustvo. Nešto što treba doživeti kako u profesionalnom tako i u privatnom smislu. Željan sam izazova i nečeg novog. Smatram da svaki sportista treba da prođe određeni broj klubova, novih sredina, ambijenata, upozna mnogo ljudi, nove kulture. Ovo je usputna stanica u mojoj karijeri", kaže Vanja i naglašava da nije bilo lako doneti odluku o odlasku u Zagreb.

"Nije bilo lako doći u Mladost. Ne bojim se. Smatram da su svi ljudi normalni. Uvek postoji doza opreza, istina je da sam prvi popularniji sportista koji je došao iz Srbije u Hrvatsku, ali svaka čast i onima koji su dolazili pre mene. Nisu to bile lake odluke, posebno prethodnih godina, ali mislim da je sada već vreme za normalne odnose".

"Čak bih nekako mogao da razumem starije koji su sve ono prošli, ali problem su mlađi koji i dalje potenciraju nešto što ni sami ne razumeju i koji nisu bili ni rođeni kad se to događalo. Sve nas su izmanipulisali mediji i ponašamo se kako se ponašamo".

Udovičić je, zatim, odgovorio i da li bi mu bilo teže da je kao fudbaler prešao iz Partizana u Dinamo.

"Bilo bi teško sedam dana. U Srbiji se dogodilo da je golman Crvene zvezde prešao u Partizan. Sedam dana su mu pravili grobove, lepili sve i svašta, ali sve se zaboravi. Mi smo profesionalci. Izdržaćemo. Sad pričamo o Vanji Udovičiću koji je došao u Zagreb, a niko ne priča o pevačima i glumcima koji dolaze uz Hrvatske u Srbiju i obrnuto".

"To je isto, svi smo javne osobe. Ne volim to „došao Vanja u Mladost“. Pa, pevači dolaze već deset godina. Mi smo profesionalci. Mene je posao doveo u Zagreb i želim da ga profesionalno odradim. I vaspitan sam da volim svakog, odrastao sam u takvoj porodici", zaključio je srpski kapiten.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online