Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.05.2019.
17:42
Vestionline A

Sportske igre mladih Srbije nastavile svoj put kroz Srbiju

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih užurbano jezdi kroz Srbiju u želji da upoznaje što više mališana i da na njihovim licima nacrta najmanje po jedan osmeh. Svuda je i maskota lavić Viktora, jer je dokazano da upravo on donosi sportsku sreću svim mališanima koje susretne. Nakon emotivnih i radosnih susreta sa drugarima u Novom Sadu, u četvrtak Igre su bile u Opovu. A danas je Viktor na čelu Karavana radosti i prijateljstva stigao u Braničevski okrug – u dolinu reke Mlave. Jer danas Petrovac na Mlavi praznik IGRE slavi!

SIM Srbije
 

Ceremoniji otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije u prepunoj dvorani "Dragutin Tomašević" u Petrovcu na Mlavi pristovao je veliki broj mališana, njihovih učitelja, nastavnika, trenera i drugih sportskih radnika, a ovaj svečani događaj su svojim prisustvom uveličali i Duško Nedinić (predsednik opštine Petrovac na Mlavi), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Goran Ristić (zamenik predsednika opštine), Milanče Aćimović (predsednik Skupštine opštine), Dejan Marković (predsednik lokalnog Sportskog saveza), Dejan Milošević (generalni sekretar SS Petrovac na Mlavi, ujedno i koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Petrovac na Mlavi), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), direktori javnih preduzeća i ustanova i mnogi drugi.

Zakletvu prijateljstva u ime sportista položio je talentovani košarkaš Ljubomir Masleša, a u ime sudijske organizacije Iva Ivankić.

- Ljubav dece Petrovca prema Sportskim igrama mladih je zaista velika i to se može videti na svakom koraku. A upravo te iskrene dečje emocije i radost s kojom nas mališani uvek dočekuju za nas su neprocenjivi. To je posebna energija koja pokreće našu SIM priču i to je za nas motiv više da iz godine u godinu budemo još bolji i da našim najmlađim prijateljima pružimo još mnogo prilika da se igraju, raduju i druže i da im na taj način oplemenimo detinjstvo. Srce mi je zaista prepuno zbog divnog dočeka koji nam je Petrovac priredio i ove godine i sigurna sam da ćemo se družiti i zajedno širiti vrednosti Igara još mnogo godina - istakla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskh igara mladih Srbije.

Ona je zajedno sa Duškom Nedinićem, predsednikom opštine Petrovac na Mlavi potom upalila baklju prijateljstva koju je, praćen gromoglasnim aplauzom, uneo telentovani šahista Dušan Štrbac. Predsednik opštine Nedinić, je pred prepunim tribinama mladima poručio da su Igre zakon. A taj svečani trenutak i himna Igara koja je usledila odmah potom, bili su svojevrstan znak da Igre na sportskim terenima Petrovca mogu da počnu. Sigurni smo da će najtalentovani sportisti iz doline Mlave ovog leta zablistati i na državnom prvenstvu u Beogradu.

SIM Srbije
 

U malom Opovu je takođe bilo svečano od ranog jutra, a ova opština ukazala je posebnu čast organizaciji SIM Srbije, budući da su paljenjem baklje prijateljstva u ovom prelepom južnobanatskom mestu, uporedo sa Igrama, počeli i Majski dani opštine Opovo, koji će, uz veliki broj različitih zanimljivih priredbi i manifestacija, trajati sve do 26. maja.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Opovu, pored velikog broja mališana, prisustvovali su i dr Zoran Tasić (predsednik opštine Opovo), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Igor Vujić (predsednik Sportskog saveza opštine Opovo) i Marija Mihajlović (asistent predsednice SIM Srbije).

Zakletvu prijateljstva u ime sportista ovog grada polažila je atletičarka Andrea Stajin, a u ime sudijske organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije - Nemanja Stojanović.

SIM Srbije
 

Ivana Jovanović je uručila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara dr Zoranu Tasiću, predsedniku opštine Opovo.

- Izuzetno je velika čast imati priliku da budete domaćin Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih i veoma mi je drago što se jedna od najvećih i najznačajnijih manifestacija ovog tipa održava i u Opovu. Mi smo mala opština, ali imamo dovoljno veliko srce da možemo da organizujemo jedan ovako veliki događaj. Izuzetno sam ponosan na to što sam predsednik opštine koja ima ovakve klince. Nema nikakve sumnje da nam se uz njih smeši sjajna budućnost - istakao je ovom prilikom dr Zoran Tasić, posle čega je usledilo paljenje plamena, a baklju je uz aplauze uneo fudbaler Andrej Mihajlović.

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija - MTS i Podravki Srbije.

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI Deca slave praznik Igara
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online