Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.07.2010.
21:42
Vestionline A

EP: Tomaševićeva šesta, Španovićeva osma

Srpska atletičarka Dragana Tomašević zauzela je šesto mesto u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni u bacanju diska, dok je Ivana Španović zauzela osmo mesto u skoku u dalj.

Tomaševićeva je najbolji hitac ostvarila u prvoj seriji - 60,10 metara, što joj je donelo mogućnost da se oproba šest, a ne tri puta. Šesto mesto u Evropi nije razočaravajući rezultat za Tomaševiću koja je u Španiji imala cilj samo da uđe u finale.

Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Sandra Perković, koja je hitac (64,67m) za prvo mesto izbacila u poslednjoj, šestoj seriji i tako najviši podijum praktično preotela od Rumunke Nikolete Grase, koja je morala da se zadovolji bronzom sa hicem 63,48m.


Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je osmo mesto u skoku u dalj u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Španovićeva je iz šest pokušaja ostvarila daljinu 6,60 metara što je bilo dovoljno za osmo mesto u Evropi. Ona je u kvalifikacija bila bolja za tri santimetra, dok joj lični rekord iznosi 6,68m. Španovićeva je tako na svom prvom seniorskom EP ispunila cilj koji je bio ulazak u finale.

Zlatnu medalju, uz državni rekord Letonije, osvojila je Ineta Radevica sa skokom od 6,92 metara. Srebro je pripalo Nađi Gomeš iz Portugala, koja je imala skok iste dužine kao i Letonka, ali i više prestupa. Bronzu je uzela Olga Kučenko iz Rusije sa ostvarenjem od 6,84 metra.
 

Nava u finalu EP

 

Srpski atletičar Goran Nava plasirao se u finale u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu koje se održava u Barseloni. Nava je stazu u prvoj polufinalnoj grupi istrčao za tri minuta, 42 sekunde i 40 stotinki, što je bilo dovoljno samo za sedmo mesto. Najbolje vreme ostvario je Britanac Endi Bedeli sa 3:41.47.

 

Međutim, u drugoj polufinalnoj trci, koja je tempom bila brža od prve, Nava je mesto u finalu zaradio zahvaljujući tome što je za samo 22 stotinke bio brži poslednjeg takmičara kojem je izmakla borba za medalju. U drugoj polufinalnoj trci najbrži je bio španac Estevez (3:40.87). U finale su se plasirala po četiri najbolja iz dve polufinalne trke, kao i četvorica na osnovu rezultata.

 

Nava je prošle godine bio osmi u finalu dvoranskog EP sa vremenom od 3:48.65, ali je Srbin danas u Barseloni pokazao da može, uz dobru taktiku, bez problema da istrči ispod 3,4 minuta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online