Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.07.2010.
19:05 >> 00:12h
Vestionline A

Španović, Tomašević i Jelača u finalu EP

Srpske atletičarke Ivana Španović, Dragana Tomašević i Tatjana Jelača plasirale su se se u finala svojih disciplina na Evropskom prvenstvu, koje se od 27. jula do 1. avgusta održava u Barseloni.

Ivana Španović plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Barseloni u disciplini skok u dalj. Ona je uspela da uđe u borbu za medalje iako nije uspela da skoči 6,65 metara, kolika je bila kvalifikaciona norma.

Španovićeva je ostvarila rezultat od 6,63 metra, što je bilo dovoljno za 11. mesto. Međutim, pošto prvih 12 iz kvalifikacija ide u finale, srpska atletičarka je uspela da dospe u borbu za medalje.

Ivana Španović je u kvalifikacijama ostvarila rezultate od 6,61, 6,63 i 6,49 metara, a najbolja je bila Ruskinja Ljudmila Kolčanova sa preskočenih 6,87 metara.

"Moram priznati da sam takmičila sa ogromnom tremom i teško podnela današnje nadmetanje za ulazak u finale. Bila je ovo prava borba, i verujem da su ljubitelji atletike zaista danas uživali u ovoj neizvesnosti koja je trajala do poslednje serije. Nadam se da je ovako napeto bilo samo u kvalifikacijama I da će u finalu biti mnogo lakše", istakla je Ivana Španović.

Srpska atletičarka Dragana Tomašević plasirala se u finale Evropskog prvenstva u disciplini disk, pošto je danas u A grupi kvalifikacija osvojila prvo mesto.

Tomašević je u drugom pokušaju bacila disk 59,24 metra, što je za 26 centimetara bolji rezultat od drugoplasirane Litvanke Zinaide Sendruite. U A grupi kvalifikakcija ni jedna takmičarka nije uspela da ostvari normu za finale, koja je iznosila 60 metara.

"Važno je da sam se dobro osećala, da nisam imala tremu I strah šta će biti. Proteklih godina stalno sam očekivala veliki rezultat, pa se desi nešto što nismo planirali. Zadovoljna sam i sutra spremna očekujem finale", izjavila je Dragana Tomašević.

I Tatjana Jelača je uspela da se plasirala u finale Evropskog prvenstva u bacanju koplja, nakon što je večeras osvojila četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi s rezultatom 56,89 metra.

Srpska atletičarka je u prvom pokušaju ostvarila hitac od 53,64 metra, a u drugom 52,07 metra. Ona je do najboljeg rezultata i plasmana u finale stigla u trećoj seriji.

Jelača je u kvalifikacijama ostvarila deveti rezultat. Najbolja u kvalifikacijama bila je Čehinja Barbora Špotakova, koja je koplje bacila 65,56 metara.

"Zaista sam srećna, nisam očekivala ovakav uspeh. Sa mojim ovogodišnjim rezultatom zauzimala sam 19. mesto na evropskim tablicama. Jak vetar smetao je mnogim takmičarkama večeras. Moram da istaknem da mi je veliku pomoć pružila iskusna slovenačka atletičarka Martina Ratej. Ona me je savetovala i koje koplje da bacam i na šta treba da se fokusiram, jer komunikacija sa trenerom nije bila moguća zbog gromoglasne publike. Na kraju, kako ja to već umem u trećoj seriji pala je i odlučujucća daljina. I eto mene u finalu EP", izjavila je Jelača.

Finalne u bacanju diska na programu je u sredu od 18.30 časova, finale u skoku u dalj počinje u 20 časova, dok je finale bacanja koplja u četvrtak od 20.40 časova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online