Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.07.2018.
15:55
SIM Srbije A

Spektakl na Adi - Počelo Državno finale Sportskih igara mladih za 2018.

Državno finale Sportskih igara mladih za 2018., počelo je u utorak, 24. jula na terenima širom Ade Ciganlije. Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, otvorila je ovaj spektakl za školarce, a svojim učešćem događaj su uveličali Goran Grbović (direktor Arene i košarkaška legenda Partizana), Igor Rakočević (potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i legenda Crvene zvezde) i Dragan Nikolić (košarkaški trener koji trenutno radi u Poljskoj).

SIM Srbije
Proslavljeni košarkaš Igor Rakočević na Sportskim igrama mladih Srbije

Završna takmičenja u devet sportova traju od utorka do petka. Preko 1.715 učesnika iz svih delova Srbije, takmiče se za plasman na veliko Međunarodno finale u Splitu, koje će se održati od 20. do 26. avgusta.

- Ponosni smo kako je protekla ova sezona, kada smo krstarili gradovima naše zemlje. Svima koji su obezbedili plasman na državno finale želim da se pre svega lepo druže i takmiče u sportu koji vole. Najbolji će besplatno putovati u Split, gde će imati priliku da se druže i nadmeću sa svijim vršnjacimja iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Mi smo organizacija koja spaja. Mi se borimo da pobedi drugarstvo i sport je ovde samo alat koji mi koristimo, kako bi naše mališane učili da svi zajedno gledamo u budućnost i da se družimo svi u celokupnom regionu - istakla je Ivana Jovanović.

SIM Srbije
 

Igor Rakočević, je u svojoj karijeri ostavio veliki trag u Crvenoj zvezdi. Sada je poznati sportski funkcioner, a na Adu je došao sa svojim naslednicima, ćerkicom i sinom.

- Ovakve stvari su sjajne. Sport je tu da spaja ljude i pomaže da rušimo sve barijere. Uz pomoć Vlade Srbije i podršku nas sportista, deca treba da se što više druže, takmiče i da se okrenu sportu. Neka najbolji pobede i predstavljaju Srbiju u Splitu - rekao je Rakočević.

SIM Srbije
 

Goran Grbović je potpisao majcu SIM Srbije i promotivno je bacio u masu sa košarkašicama i košarkašima. Kako kaže prezadovoljan je onim što je video na Adi. Košarkaški trener Dragan Gagi Nikolić je uz košarku gledao još i rukomet i šah. Istakao je da je takmičenje sjajno organizovano i da je veoma važno da ovakve događaji podržavaju Vlada, mediji i sponzori.

Ovaj projekat je podržao i Olimpijski komitet Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem. Na žrebu za sve sportove specijalni gosti bili si funkcioneri OKS i naši poznati treneri i sportisti Milica Mandić, Marina Maljković, Žarko Zečević, Đorđe Višacki, Damir Štajner i Igor Butulija. Finalni mečevi za prvu grupu sportova na program su u sredu od 9.00 na Adi.

SIM Srbije
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online