Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.03.2018.
10:27
Vestionline, Tanjug A

Vučić sa Španovićevom i strelcima: Ponosni smo na vas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Ivanu Španović i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu. Na Evropskom šampionatu u Đeru Srbija je osvojila šest medalja u seniorskoj i jednu u juniorskoj konkurenciji.

Tanjug
Poklon za predsednika

Vučić je rekao da će država učiniti sve da sportisti imaju maksimalnu pomoć i izrazio nadu da na OI u Tokiju mogu da osvoje 12 medalja, četiri više nego u Riju.

- Čestitam na izvanrednim uspesima. Svi mi koji navijamo i volimo Srbiju ponosni smo na vas. Ivana mi je rekla da je to za nju podrazumevajuće, da je očekivala i da je to za nju normalno. Britni Ris je četiri godine starija, video sam u novinama da je Haike Dreksler skakala do 40, znači imamo još jedno 12 godina medalja - rekao je Vučić i dodao da mu je posebno drago što je osvojeno prvo zlato za Srbiju na Svetskim prvenstvima.

Predsednik je čestitao i strelcima i podsetio kako smo svi bili tužni kada u Riju nije osvojena nijedna medalja.

- Uveren sam da će sve da se vrati u Tokiju i pomoći ćemo kao država. U Riju sam prognozirao osam medalja, verujem da će streljštvio kao sport koji nam je u kontinuitetu donosio medalje doneti dve-tri u Tokiju. Molim sve iz Saveza da kažu šta je potrebno da pomognemo da osvoje dve-tri medalje u Japanu. Naš je cilj da se da sa sledećih Igara donesemo najmanje 12 medalja i spremni smo da pružimo najbolje uslove i pomognemo.

Tanjug
Predsednik Vučić sa sportistima

Vučić je podsetio da se nagrade sportistima isplaćuju odmah.

- Ne možemo da se poredimo sa nekim zemljama, ali onoliko koliko možemo drago nam je da pomognemo. Želimo vam mnogo medalja koje znacče vama, ali i nama. Svetska, Evropska, OI, tu se takmiče zemlje, videli ste šta su Nemačka i Norveška uradile na ZOI.

Vučić je poželeo i strelcima da vrlo skoro, nada se i pre 2020. godine kao što je planirano, dobiju svoju dvoranu, koju atletičari već imaju.

- Može li to da se ubrza - pitao je Udovičića, a potom pitao da li smo uspešniji u gađanju puškom ili pištoljem.

Kada je dobio odgovor da je pištolj "jače oružje", u šali je konstatovao da smo pravi "revolveraši sa Balkana" i poželeo da uskoro budemo najbolji na svetu.

Španivićeva je poklonila Vučiću fotografiju, dok su strelci predsedniku poklonili dres sa potpisima.

Vučić se zahvalio, nasmejao i pitao još samo da dobije pištolj ili pušku.

Srebrne medalje osvojili su: Zorana Arunović (pištolj), Andrea Arsović i Milutin Stefanović (miks puškom), Zorana Arunović i Damir Mikec (miks pištoljem), Damir Mikec i Dimitrije Grgić, Duško Petrov (muški tim pištoljem).

Bronzane medalje osvojili su: Bobana Veličković (pištolj), Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jelena Tomić (ženski tim pištoljem) i juniorka Marija Malić (puška).

Na prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednici Atletskog i Streljačkog saveza Veselin Jevrosimović i Nenad Putnik.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online