Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.02.2018.
07:22
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 20. februar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Siniša Mihajlović danas slavi 49. rođendan

Siniša Mihajlović

20. februara 1969. godine rođen je Siniša Mihajlović, naš proslavljeni fudbaler, koji je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu prvaka Evrope i sveta, a kasnije punu deceniju I po igrao u italijanskoj Seriji A, noseći dresove Rome, Sampdorije, Lacija I Intera, gde je završio igračku I započeo trenersku karijeru. Odlikovao se izuzetno snažnim i preciznim udarcem, a sa 27 pogodaka apsolutni je rekorder medu izvođačima slobodnih udaraca u Italiji. Za reprezentaciju je odigrao 63 utakmice I bio učesnik SP 1998. I "EURO 2000". Po završetku igračke počeo je trenersku karijeru kao pomoćnik Roberta Manćinija u Interu, potom vodio Bolonju, Kataniju i Fiorentinu, da bi 2012. godine postao selektor reprezentacije Srbije. Pokušao je da zavede gvozdenu disciplinu u nacionalnom timu, pa je brzo došao u sukob sa Ljajićem i Matićem, ali pravi razlog njegove smene dve godine kasnije bio je neuspeh u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. Vratio se u Italiju, imao uspeha u Sampdoriji koju je zadržao u Seriji "A", ali ne i u Milanu i u Torinu koji su mu se zahvalili na saradnji...

Milorad Stanulov

20. februara 1953. godine u Zrenjaninu je rođen proslavljeni srpski i jugoslovenski veslač, koji je u dubl-skulu sa Zoranom Pančićem osvojio „srebro" na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. i „bronzu" na OI u Los Anđelesu četiri godine kasnije. Petostruki je prvak Balkana, osvojio je zlatno odličje na Mediteranskim igrama u Splitu 1979, kao i „bronzu" u skifu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu 1978. godine. U nekadašnjoj Jugoslaviji proglašen je za – veslača veka.

Branko Stanković

20. februara 2002. godine preminuo je Branko Stanković, jedan od najboljih defanzivnih fudbalera Jugoslavije svih vremena, potom podjednako uspešan trener. Ponikao je u Sarajevu, a proslavio se kao bek Crvene zvezde, u kojoj je zbog stasa, gospodskog držanja i inovativnog načina igre dobio nadimak "Ambasador". Sa crveno-belima je ovojio četiri titule i dva trofeja Kupa, a ovu nisku trofeja uvećao je kao trener - dodadvši još tri titule i trofej Kupa. U sezoni 1978/79. predvodio je Zvezdu do finala Kupa UEFA. Za reprezentaciju je odigrao 61 meč i bio član čuvenog "srebrnog" olimpijskog tima iz Tamperea 1952. godine. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online