Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.01.2018.
07:16
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 28. januar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zvezda i Steaua u meču pomirenja

2. januara 1990. godine u prijateljskoj utakmici sa najboljim rumunskim klubom Steauom, fudbaleri Crvene zvezde su na „Marakani" ostvarili visoku pobedu nad bivšim evropskim prvakom od 4:1 i praktično najavili da će i sami ubrzo krenuti ka evropskom tronu. Ovaj susret je imao i jednu simboličnu „notu" – bio je to meč pomirenja između dva kluba, čiji su odnosi zahladneli kad je 1988. godine iz Rumunije u Srbiju prebegao Miodrag Belodedić. Inače, strelci za crveno-bele u ovoj utakmici bili su Prosinečki, Pančev, Najdoski i Adžić.

Džejmi Karager

28. januara 1978. godine rođen je Džejmi Karager, sad već bivši fudbaler Liverpula i engleski reprezentativac, koji je zbog velike požrtvovanosti godinama bio ljubimac navijača „crvenih". Na „Enfildu" je proveo sedam godina, odigrao više od 500 utakmica i bio zamenik kapitena Stivena Džerarda. Pored trofeja u FA i Liga Kupu najveći uspesi su mu trijumf u Kupu UEFA 2001. i Ligi šampiona 2005. godine. Za „Gordi Albion" odigrao je 38 utakmica i bio učesnik dva Svetska prvenstva – u Nemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010. 

Miloš Milutinović

28. januara 2003. godine preminuo je Miloš Milutinović, legendarni fudbaler i kasnije trener Partizana i jugoslovenski reprezentativac. Neprevaziđeni tehničar, mađioničar s loptom, dribler, paker i strelac. Poznat pod nadimkom "Plava čigra", za crno-bele je odigrao 213 utakmica u kojima je postigao 231 pogodak. Bio je najbolji golgetere prvog Kupa šampiona sa osam pogodaka, a sa crno-belima je osvojio tri trofeja u Kupu Jugoslavije. postigao oko 200 golova. Kasnije je igrao i u OFK Beogradu, minhenskom Bajernu, francuskim klubovima i karijeru je završio među "romantičarima". Dres reprezentacije oblačio je 33 puta, postigao je 16 pogodaka i bio učesnik dva Svetska prvenstva. Njegova braća Milorad i Bora takođe su bili poznati fudbaleri.  Miloš Milutinović je bio i uspešan trener brojnih inostranih i jugoslovenskih ekipa, a najdublji trag ostavio je u Veležu kojem je doneo istorijski trijumf u kupu Jugoslavije i Partizanu s kojim je osvojio šampionsku titulu. Bio je i selektor, ali nije uspeo da odvede "plave" na Svetsko prvenstvo u Meksiku 1986. Poslednji trenerski angažman imao je među crno-belima, a preminuo je svega nedelju dana pre 70. rođendana. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online