Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.07.2010.
19:47 >> 21:38h
Vestionline A

Srbija i Crna Gora u finalu Svetske lige

U finalu završnog turnira Svetske lige koje se igra u Nišu igraće reprezentacija Srbije koja je savladala Hrvatsku sa 14:11 i selekcija Crne Gore koja je bila bolja od Australije rezultatom 8:6.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige u Nišu posle velike pobede nad Hrvatskom u polufinalu rezultatom 14:11 (4:5, 4:3, 4:2, 2:1).

Hrvati su bolje ušli u meč i zahvaljujući razigranom Mihu Boškoviću imali su prednost tokom prve i druge četvrtine, koja je u pojedinim trenucima iznosila i dva gola. Posebno su "šahovničari" koristili igrača više u bazenu (7/8), što bio i ključ sjajne realizacije u prvom delu meča.

Ipak, u nastavku susreta Srbija je predvođena Filipom Filipovićem uspela da dođe do preokreta, a potom i do prvog vođstva na meču. Do kraja susreta psihološki stabilnija ekipa Dejana Udovičića uspela je da se izbori za trijumf i plasman u veliko finale. Treba istaći i da su Hrvati ostali bez selektora Ratka Rudića, koji je isključen početkom poslednje deonice zbog prigovaranja sudijama.

Filipović je bio najbolji u timu Srbije sa četiri gola, Andrija Prlainović postigao je tri, Duško Pijetlović i Vanja Udovičić po dva. Stefan Mitrović, Milan Aleksić i Nikola Rađen postigli su po jedan gol.  Kod Hrvata, sjajni Miho Bošković dao je pet golova, Sandro Sukno dva, a Dobud, Muslim, Joković i Marković po jedan gol.

Plasmanom u finale Srbija je izborila učešće na Svetskom prvenstvu. "Orlovi" će u finalu Svetske lige u Nišu igrati protiv Crne Gore, dok će se u meču za treće mesto sastati Hrvatska i Australija.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale Svetske lige u Nišu, pošto je u prvom polufinalu pobedila Australiju rezultatom 8:6 (1:3, 3:0, 2:2, 2:1).


Australijanci su mnogo bolje počeli meč i nakon prve četvrtine imali su dva gola prednosti. Međutim, od tog trenutka Crna Gora je nametnula svoj ritam i potom uspela da postigne pet uzastopnih golova za vođstvo od 6:3.

Ipak, Australija je do sredine poslednje četvrtine uspela da priđe na 6:5 i zadrži rezultatsku neizvesnost. Konačni trijumf Crnogorcima doneo je najbolji igrač utakmice Aleksandar Ivović 52 sekunde pre kraja utakmice kada je zatresao mrežu Stentona za prednost od dva gola razlike.

Aleksandar Ivović i Boris Zloković postigli su po tri gola za Crnu Goru, dok je Mlađan Janović dva puta pogađao mrežu. Za Australiju, dva pogotka Martina, a po jednom su se upisali Koteril, Kempbel, Mekgregor i Miler.


Vaterpolo reprezentacije Španije i SAD igraće za peto mesto na finalnom turniru Svetske lige u Nišu.

Španci su ubedljivo savladali Južnu Afriku 12:1 (2:0, 4:0, 4:0, 2:1), a najefinasniji u timu "crvene furije" bio je Vales sa tri gola. Molina je dodao dva gola za Špance. Jedini pogodak za Južnu Afriku delo je Molinea.


Amerikanci su pobedili Kineze 13:6 (1:1, 4:2, 4:0, 4:3) i tako stekli priliku da se sa Španijom bore za peto mesto na turniru. Najzaslužniji za trijumf je Toni Azevedo sa četiri pogotka, dok su Bejli i Varelas postigli po tri gola. U timu Kine Li i Vang postigli su po dva gola.


Poraženi iz ovih duela, Južna Afrika i Kina, boriće se za sedmo mesto u Svetskoj ligi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online