Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.01.2018.
08:08
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 10. januar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

youtube.com/CrniGuja
Legednarni Bora Kostić napustio je ovaj svet pre sedam godina

Borivoje Kostić

10. januara 2011. u 81. godini preminuo je Bora Kostić, legendarni fudbaler Crvene zvezde i jugoslovenske reprezentacije, jedan od najboljih strelaca u istoriji našeg fudbala. Karijeru je počeo u obrenovačkom Radničkom, odakle je prešao u Zvezdu u kojoj je za 14 godina odigrao 341 zvaničnu utakmicu, postigao 230 golova (158 prvenstvenih) i osvojio šest titulal prvaka i tri trofeja Kupa. Kratko je igrao u Italiji, a karijeru je završio u SAD. Za državni tim je odigrao 33 susreta, postigao 26 golova, bio kapiten na prvom Kupu nacija (Evropskom šampionatu) na kojem je osvojeno drugo mesto, a zbog isključenja Galića u finalu sa Danskom preuzeo je i kapitensku traku u trijumfu na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine. Po završetku blistave igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu i godinama radio u Crvenoj zvezdi.

Džordž Foreman

10. januara 1949. godine u Teksasu (SAD) rođen je Džordž Foreman, nekadašnji američki bokser, olimpijski šampion i dvostruki svetski prvak u superteškoj kategoriji. Problematično detinjstvo, tokom kojeg je živeo u Hjustonu i u Kaliforniji obeležilo je menjanje škola i nadzor socijalne službem ali sve se promenilo kad je počeo da trenira boks. Proslavio se na Olimpijskim igrama u Meksiko Sitiju 1968. kad je osvojio zlato pobedom u finalu nad Sovjetom Čepulisom. Taj meč sudija je prekinuo u drugoj rundi pošto je bokser iz SSSR krvario. Već naredne godine prešao je u profesionalce i zabeležio impresivan skor od 13 pobeda, od toga 11 nokautom. Foreman je postao prvak sveta 1973. godine nokautiravši legendarnog Frejzera. a u tom trenutku njegov skor bio je 38:0! Godinu dana kasnije prvi koji je zaustavio Foremana bio je Mohamed Ali, a kad 1977. poražen i od Džimija Janga - povukao se u penziju. Punu deceniju bio je posvećen religiji, da bi 1987. ponovo navukao rukavice. Kad je 1994. pobedio Majkla Murerra i preuzeo šampionski pojas postao je najstariji prvak sveta u istoriji - tada mu je bilo 45 godina! Konačno se povukao iz ringa kao 48-godišnjak, sa skorom od 76 pobeda (68 nokautom) uz samo pet poraza.

Kristijan Majer

10. januara 1972. godine rođen je nekadašnji austrijski alpski skijaš Kristijan Majer, osvajač dve olimpoijske "bronze" – u veleslalomu u Lilehameru '94. i kombinaciji u Naganu '98. Uz to ima i "bronzu" u slalomu sa Svetskog prvenstva u Vejlu '99. i sedam pobeda u Svetskom kupu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online