Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.01.2018.
09:59
R. Đurović - Vestionline A

Kamil Stoh kakvog ne znate: Vezan za visine i kada ne skače i zbog čega uvek mora da bude fin prema supruzi

Sportista koji je na početku ove godine svakako u centru pažnje je Kamil Stoh. Poljski skakač nije privukao pažnju samo pobedom na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice, već činjenicom da je tek drugi koji je iste sezone pobedio na sva četiri takmičenja.

Tanjug/AP
Nebeski letač, pokorio sve četiri novogodišnje skakaonice: Kamil Stoh

U više od šest decenija dugoj istoriji ovog takmičenja to je pošlo za rukom samo Nemcu Svenu Hanavaldu 2002. Verovatno je ranije bilo mnogo boljih skakača od njih dvojice, ali su “Četiri skakaonice” prestižno takmičenje. Ne znamo baš sve svetske šampione, niti pobednike Svetskog kupa, ali znamo ko je kada osvojio novogodišnju turneju. Onda je red da vam predstavimo ovog letećeg Poljaka.

Kada se Adam Mališ 2011. oprostio od takmičenja Poljaci su se zabrinuli da li će se ikada radovati uspesima svojih skijaša skakača. Stoh ih je brzo uverio da su se bespotrebno sekirali. Prvu pobedu u Svetskom kupu je ostvario 23. januara 2011. u rodnim Zakopanama. Ukupno se 51 put peo na pobednički podijum od toga 26 puta na najviši stepenik. Posebno će da pamti 2014. godinu kada je u Sočiju osvojio dve zlatne olimpijske medalje, a potom postao generalni pobednik Svetskog kupa. Dve zlatne medalje na jednim olimpijskim igrama uspli su da uzmu samo Finac Mati Nikenen (1988) i Švajcarac Simon Aman (2002, 2010).

Sada je u Bišoshofenu ispisao nove stranice skijaške istorije, a ako pobedi u decembru u Oberstdorfu biće jedini skakač koji ima šest uzastopnih pobeda na novogodišnjoj turneji. Na skije je prvi put stao sa tri godine, a prvi skok je izveo sa devet. Od tada se rodila njegova ljubav prema visinama i letenju. Zbog toga mu je velika želja da dobije pilotsku dozvolu. Interesantna je veza skakača i pilotiranja, jer pilotske dozvole već imaju Aman i Austrijanac Tomas Morgenštern.

Od 2010. je u braku sa Evom koju je upoznao na Sportskoj akademiji. On je studirao skokove, a ona džijudžicu. Zato u šali kaže da je zbog toga uvek fin prema njoj. Kada je zbog povrede propuštao takmičenja onda je gledao skokove na televiziji i trudio se da nijedno takmičenje ne preskoči. Od kolega najviše ceni Norvežanina Andreasa Fanemela. Prilično je religiozan, pa na svakom takmičenju uz sebe ima krst, a to je počeo još od mlađih dana. Kaže da to ne radi zbog straha. Bogu se moli za sebe, ali i da povrede zaobiđu ostale takmičare. Zbog toga je omiljen među drugim skakačima

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online