Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.07.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 15. jul

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

youtube.com/FashionGameplayS2
Aleksandar Tirnanić Tirke, bivši igrač i selektor reprezentacije Jugoslavije

Aleksandar Tirnanić

Na današnji dan 1910. godine rođen je Aleksandar Tirnanić, legendarno desno krilo predratnog BSK i državne reprezentacije i posleratni selektor reprezentacije Jugoslavije. Ušao je u istoriju kao strelac prvog gola za naš nacionalni tim na prvom ikad odigranom Svetskom prvenstvu, 1930. u Urugvaju. Ostao je upamćen i kao jedan od samo trojice naših fudbalera, pored Mikice Arsenijevića i Ilije Petkovića,  koji su bili i igrači i selektori na Svetskim prvenstvima. Nezaboravni Tirke je 1954. bio član komisije, a 1958. je samostalno vodio nacionalni tim. Jedan je od tvoraca i čuvenog olimpijskog tima iz 1952. Umro je 1992. godine.

Mario Alberto Kempes

15. jula 1954. godine rođen je Mario Alberto Kempes, poznat i kao „El Matador", legendarni argentinski fudbaler, koji je sa prepoznatljivom dugom kosom igrao na tri uzastopna Svetska prvenstva, od 1974. do 1982. Na samo jednom Mondijalu je bio strelac, ali čak šest puta te 1978. kad je Argentina osvojila prvu titulu prvaka sveta, a on zvanje najboljeg strelca na planeti. Kako je izabran i za najboljeg igrača, to je bilo prvi put u istoriji Svetskih prvenstava da jedan fudbaler objedini dva najvrednija priznanja. Dva gola postigao je u finalu protiv Holandije, a interesantno je da je bio jedini stranac (igrao za Valensiju) koga je tadašnji selektor Luis Cezar Menoti pozvao pod argentinsku zastavu.

Lori Kaningem 

Na današnji dan 1989. godine poginuo je Lori Kaningem, nekadašnji engleski fudbaler. Pamtimo ga kao igrača Vest Bromvič Albiona u duelima sa Crvenom zvezdom u Kupu UEFA 1979, kad je naš tim stigao do finala. Ušao je i u istoriju kao prvi tamnoputi fudbaler koji je obukao dres engleske reprezentacije i zaigrao u jednom kvalifikacionom meču. Karijeru je nastavio u slavnom Realu iz Madrida gde je proveo četiri godine. Kasnije je igrao za još nekoliko klubova, uključujući Mančester Junajted, Olimpik iz Marseja i Rajo Valjekano, a tragično je stradao u saobraćajnoj nesreći u Madridu kad je imao 33 godine. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online