Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.07.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 9. jul

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

EPA/PETER KNEFFEL
Materaci je u tom finalu prvo dao gol, a onda je i isprovocirao Zidana tako da ovaj dobije crveni karton

Sukob Materacija i Zidana, titula "azurima"

Italija je 1994. u SAD '94. izgubila mondijalsko finale na penale (protiv Brazila), ali joj se na SP u Nemačkoj sve vratilo: "azuri" su 9. jula 2006 godine osvojili četvrtu titulu prvaka sveta pošto su u velikom finalu, odigranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu, boljim izvođenjem jedanaesteraca - 5:3 savladali Francusku. Prethodno, meč je u regularnom toku završen 1:1. "Trikolori" su poveli golom Zidana u 7. minutu iz penala, a izjednačio je u 19. minutu Materaci. U 110. minutu ova dva igrača ponovo su bili u centru pažnje: Materaci je uvredio Zidana, a najbolji fudbaler sveta je na svom oproštaju od fudbala načinio nepromišljen gest – udario je Italijana glavom i automatski bio isključen. U penal seriji Trezege je bio neprecizan, a Pirlo, Materaci, De Rosi, Dej Pjero i Groso nepogrešivi, pa je "Zlatni globus" zasluženo otišao pod Apenine.

Zoran Terzić

Na današnji dan 1966. godine  rođen je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentcije, za čije ime i rad su vezani svi uspesi ženske odbojke u poslednioj deceniji. Ovaj bivši odbojkaš Crvene zvezde i profesor fizičkog vaspitanja najpre je bio tvorac šampionske generacije crveno-belih, a čim je preuzeo državni tim počeo je da niže uspehe - od bronze na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. preko srebra i zlata na Evropskim šampionatima 2007. i 2011. do srebra na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Sa njim na čela naše odbojkašice svakog leta osvoje neko novo odličje, pa se to očekuje i ove godine - na Gran-priju ili Evropskom šampionatu.

 

Borislav Stanković

9. jula 1925. godine u Bihaću je rođen velikan naše košarke, dugogodišnji generalni sekretar FIBA, godina – počasni „gensek" Svetske košarkaške federacije. Nekadašnji igrač Crvene zvezde (osvojio dve titule) i Partizana, jugoslovenski reprezentativac i trener koji je sa OKK Beogradom osvojio čak četiri titule prvaka. Tri godine radio je kao trener u Italiji (jedna titula), a svetsku slavu stekao je radeći od 1976. do 2002. kao prvi „operativac" FIBA, koji je najzalužniji za vrtoglavi rast globalne popularnosti košarke. Član MOK bio je 18 godina (1998-2006). Pored srpskog, govori još šest jezika. Odlikovan je nemačkim Krstom za zasluge, francuskom Legijom časti i Ordenom Jugoslavije prvog stepena. Za doprinos u razvoju košarke postao je 1991. godine član „Kuće slavnih" u Springfildu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online