Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.06.2017.
02:58
Z. Vicelarević - Vesti A

Sa grbom Srbije osvajaju medalje

Zvanična atletska vicešampionka nemačke pokrajine Hesen odnedavno je Ivana Brkić (12), i to u kategoriji do 14 godina starosti (U14). Ivana je u višeboju zauzela odlično drugo mesto.

 

Z. Vicelarević
Sportska porodica: Mama Sonja, Mateja, Ivana i tata Ivan

- Takmičila sam se u disciplinama skok udalj, skok uvis, bacanje koplja, sprint na stazi dužine 75 m, trčanje na 800 m, trka sa preponama na 60 m i štafeta 4x75 m - priča Ivana i dodaje:

- Toga dana kao da je sve bilo protiv mene, pošto sam sve mogla bolje da uradim. Kad sam, na primer, skakala udalj, vetar mi je duvao u lice i nisam mogla da dostignem daljinu koju, inače, skačem bez problema.

Ivana i dobar đak

Ivana Brkić je rođena 7. oktobra 2005. u Frankfurtu. Ide u peti razred gimnazije Helmholc školu u Frankfurtu. U školi ima dobre ocene, a kod kuće ogroman broj diploma i medalja sa brojnih takmičenja na kojima je učestvovala.

Ivana je na miting došla kao prvak oblasti Rajn-Majn sa boljim rezultatima u svim disciplinama nego što je imala na finalom takmičenju i da je malo sreća poslužila bila bi šampion Hesena.

Sa nepunih sedam godina, Ivana je počela da odlazi na atletske treninge i to na nagovor oca Ivana Brkića, koji je još u rodnom Negotinu bio poznati sportista, fudbaler Hajduk Veljka iz Negotina. Kasnije je završio DIF i od velike je pomoći za malu Ivanu.

- Na početku mi nije bilo lako na treninzima. Trčanje i svi ostali treninzi nisu bili problem. Najteže mi je bilo što nije bilo nikog iz moje škole i nisam poznavala nikog. U međuvremenu je ljubav prema svim atletskim disciplinama bila jača i brzo sam zavolela da odlazim na treninge. Ivana Španović mi je idol, kada je u pitanju skok udalj, jer se zove Ivana, kao i ja, iz Srbije je, kao i ja i - najbolje skače - kaže Ivana.

- Jako sam ponosna na Ivanu i Mateja što su se odlučili da se bave sportom još od malih nogu. Posebno sam zadovoljna jer su se odabrali atletiku, kraljicu sportova. Treninzi nisu laki i zahtevaju puno vremena. Treniraju tri puta nedeljno po dva sata i uz to još dva sata posebnog treninga za bacanje koplja. Veliku stručnu pomoć imaju od tate koji je studirao sport i zna gde treba da ih koriguje u njihovim treninzima. Naravno da sam zadovoljna i njihovim ocenama u školi. Podržavamo ih na svim treninzima i takmičenjima - naglašava majka Sonja Brkić .

- Do sada sam zadovoljan, ali videćemo kako će dalje da se razvijaju. Uslovi za treniranje su u Nemačkoj jako dobri, za razliku od naših u Srbiji. U Beogradu su od prošle godine znatno poboljšani uslovi za trening atletičara, ali u ostalim delovima naše države se sve svodi na letnje treninge. Srbija ima dosta talentovanih atletičara među mladima, ali zbog nedostatka uslova ne mogu da se iskažu - smatra tata Ivan Brkić.

Inače, pored Ivaninog imena na svim takmičarskim spiskovima stoji SRB na šta je ona posebno ponosna, kao i cela porodica.

Mateja kao Bolt

U sportskoj porodici Brkić raste još jedan mladi atletski talenat. Naime, Ivanin mlađi brat Mateja Brkić (8) je već od pete godine na atletskom stadionu. Za sada voli sprint i već je napravio kolekciju diploma i medalja osvojenih na nekoliko takmičenja.
- Najviše volim da se trkam sa drugarima i mnogo sam brz. Stalno pobeđujem, a moji idoli su Jusein Bolt i moj tata - kaže Matej.


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online