Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.01.2017.
00:01
Vestionline A

Ovi sportski događaji nas očekuju u 2017!

Sportska 2017. godina neće biti tako bogata kao prethodna. Nema Olimpijskih igara ni velikog fudbalskog takmičenja, ali to ne znači da nas ne očekuje uzbuđenja u narednih 365 dana.

Reuters
Kreće u odbranu turrnira u Dohi i Melburnu: Novak Đoković

JANUAR - Prvi mesec godine protiče u znaku tenisa. Sredinom januara počinje prvi Grend slem sezone, Australijan open. Novak Đoković je osvajao čak šest puta turnir u Melburnu. Pre toga nas očekuje i turnir u Dohi, na kojem će titulu, takođe, da brani naš as. Od ostalih takmičenja u januaru treba izdvojiti Svetsko prvenstvo za rukometaše, na kojem, nažalost, neće biti Srbije. Januar je mesec kada je Amerika na nogama zbog plej-ofa NFL. Igra se i Kup afričkih nacija u fudbalu.

Tanjug
Marko Simonović sa Zvezdom pokušaće da opet stigne do četvrtfinala

FEBRUAR - Najkraći mesec u godini nije bogat sportskim događajima. U Srbiji će u prvom planu da bude Evroliga, u kojoj uspešno igra srpski šampion, Crvene zvezda. Na globalnom planu, u prvom planu će biti sportski događaj godine u SAD, 51. Superboul.

MART - Dejvis kup reprezentaciju Srbije očekuje meč sa Rusijom, ali ćemo igrati bez prve zvezde Novaka Đokovića, koji sigurno neće igrati. Našeg najboljeg tenisera očekuju odbrane krune na prvim Mastersima u sezonu, Indijan Velsu i Majamiju.

Reuters
Luis Suarez i Aleksandar Kolarov na proleće igraju u nokaut fazi Lige šampiona

APRIL - U ovom mesecu, kreće teniska sezona na šljaci u Evropi, a prvi Masters na ovoj podlozi je u Monte Karlu, Novakovom domu. Igraće se i četvrtfinala Lige šampiona u fudbalu i Evrolige u košarci.

MAJ - Igraju se teniski Mastersi u Madridu i Rimu, a krajem meseca kreće i drugi Grend slem sezone, Rolan Garos, na kojem Novak brani titulu. U petom meseci godine je i finale Lige Evrope u fudbalu. Počinje i Svetska liga u odbojci. Od 19. do 21. maja u Istanbulu se igra F4 košarkaške Evrolige.

M. Todorović
Ana Dabović brani zlato i titulu MVP iz Budimpešte pre dve godine

JUN - Prvi letnji mesec rezervisan je za reprezentativne aktivnosti. Od 16. do 25. maja košarkašice Srbije igraće na EP u Češkoj. Takođe, igraće se završnica Rolan Garosa, gde očekujemo da vidimo Novaka Đokovića. Fudbalska poslastica igraće se 3. juna kada je na programu finale Lige šampiona. Počinju i kvalifikacije za evro kupove za fudbalere.

A. Čukić
Andrija Prlainović i "delfini" brane svetsko zlato

JUL - Centralni događaj u Srbiji u ovom mesecu je Svetsko prvenstvo u vaterpolu u Budimpešti. Srpski "delfini" brane krunu iz Kazanja od pre dve godine. Takođe, igra se i najprestižniji teniski turnir na svetu, Vimbldon. 

AVGUST - Poslednjeg dana avgusta kreće Evropsko prvenstvo za košarkaše u organizaciji čak četiri zemlje: Tuske, Rumunije, Izraela i Finske. Završnica će se igrati u Istanbulu, a Srbije je jedan od glavnih kandidata za zlato. Od 24 avgusta na programu je EP za odbojkaše. Takođe, počinje u poslednji Grend slem sezone, US open. Najjače lige u Evropi kreću sa novim sezonama.

Reuters
Napad na medalju u Istanbulu: Košarkaši Srbije

SEPTEMBAR - Evrobasket, EP u odbojci u Poljskoj i završnica US opena biće glavni događaji u ovom mesecu. Takođe, kreće Liga šampiona u fudbalu. Od 20. septembra u Azerbejdžanu i Gruziji počinje EP za odbojkašice.

OKTOBAR - Teniska sezona se seli u Aziju, na jakom turniru u Pekingu i Mastersu u Šangaju. Počinje i nova sezona Evrolige u košarci. Prvog dana oktobra je finale EP za odbojkašice u Bakuu.

Reuters
Endi Marej i Novak Đoković možda se opet sastanu u finalu završnog Mastersa u Londonu

NOVEMBAR - Glavni događaj u ovom mesecu je završni Masters sezone u Londonu, na kojem očekujemo Novaka Đokovića. U zaletu je klupska sezona, a u prvom planu je Liga šampiona u fudbalu i Evroliga u košarci.

DECEMBAR - Najsiromašnji mesec u godini. Igra se Svetsko prvenstvo za rukometašice, a u jeku je skijaška sezona.

Tokom 2017. godine igraće se i kvalifikacije za Mundijal u Rusiji u kojima očekujemo od "orlova" da se plasiraju na SP. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online