Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.10.2016.
13:02
Vestionline A

Milan Lučić debitovao pobedom za Edmonton

Najbolji srpski hokejaš učestvovao je u pobedi nad Kalgarijem od 7:4 pred skoro 20.000 navijača na otvaranju sezone, ali i nove "Rodžers Plejs" dvorane, multifunkcionalnog objekta koji će se koristi u različite svrhe.

Reuters
Dobra partija: Milan Lučić pred golom Kalgarija

Naravno, hokej će imati prioritet, jer je Edmonton petostruki osvajač Stenlijevog kupa, jedan od najuspešnijih klubova u istoriji NHL, koji je istina poslednji trofej osvojio u sezoni 1989/90.
Edmonton danas ima lep pogled na budućnost, a Milan Lučić bitnu ulogu u timu, iako nije upisao poen na otvaranju sezone.

Patrik Marun je bio strelac prvog gola u novoj dvoroni, a kao strelci pratili su ga: Tajler Pitlik, Zak Kasian, Jese Puljujarvi (prvi gol u karijeri NHL), Džordan Eberle i dvostruki strelac Konor MekDavid, koji je kod rezultata 3:3 sa dva pogodka i odredio sudbinu meča. Golman Edmontona Kem Talbot upisao je 37 odbrana. MekDavid ima 19 godina, bio je prvi pik na draftu prošle sezone, i već je debitovao za nacionalnu selekciju Kanade. 

Aleks Kiason, Troj Brujer, Mihael Frolik i Denis Vajdeman bili su strelci za Kalgari. Golman Brajan Eliot imao je 21 odbranu u svom prvom nastupu za Kalgari. 

- MekDavid je bio veliki na ovoj utakmici, baš kao što je to nedavno bio slučaj i na Svetskom kupu - rekao je trener Edmontona Tod MekLelan, koji je asistent u reprezentaciji Kanade. - Bili smo malo nervozni i pod utiskom nove dvorane, ali je najvažnije da smo na kraju ostvarili pobedu.  

Trijumf je još veći kada se zna da su utakmicu uživo gledale i nekadašnje najveće zvezde Edmontona, legendarni Vejn Grecki, Mark Mesie, Jari Kuri, Pol Kofi... 

- Iščekivanja za ovaj meč su bila ogromna, a navijači su bili uzbuđeni zbog dolazaka svih velikana - rekao je MekDavid. - Bilo je uzbudljivo veče za celu našu organizaciju i ovo je dobar način da počnemo sezonu. Nekako sam srećan da je gotovo. Imaću mnogo lepih uspomena sa ove utakmice. 

Blistao Tarasenko

U ostalim utakmicama prvog dana nove sezone postignuti su sledeći rezultati: Otava - Toronto 5:4 (posle produžetka), Čikago - Sent Luis 2:5 i San Hoze - Los Anđeles Kings 2:1.

Najveće iznenađenje priredila je ekipa Sent Luisa, koja je pobedila najvećeg favorita za osvajanje titule u gostima. Blistao je Rus Vladimir Tarasenko sa dva postignuta gola. Kanadski duel u Otavi rešio je Kajl Turis u 37. sekundi produžetka, dok je pobedu San Hozea nad Kingsima doneo Bret Barns u poslednjem periodu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online